Seger i match och i serie!

Seriesegrare! Det kan Bois a-lag titulera sig som sedan de bärgat föreningens första grundserieseger sedan säsongen 05/06! Detta sedan man idag besegrat Kumla med stabila 5-2 (0-1,2-0,3-1) i säsongsavslutningen hemma i Mariehus arena.

Att dagens match gällde lite extra märktes lite i den första perioden. Hemmalaget visade vilja men var kanske lite nervösa för det var lite stela handleder, för mycket tänka och hålla i puck istället för att låta pucken göra jobbet och när passningarna väl kom var de ofta missriktade i den första perioden. Samtidigt ska Kumla ha cred för att de bjöd upp på ett bra sätt. De var inte blyga för att sätta press på Bois och när Bois då drällde med pucken så kunde de vinna puck i Bois zon flera gånger om. Det var också vid ett sådant tillfälle som Kumlas ledningsmål kom. En Boisare skulle rensa pucken längs med sargen, den studsar på en Kumlaspelare och rakt in i mitten framför mål till Pontus Okerblad Westin blir helt ren framför Sandberg och inte gör något misstag. Bois får under andra halvan av perioden två powerplay men trots att man skapade flera bra lägen så saknades trafik framför kassen vilket gjorde att Jonathan Frykholm i Kumlakassen kunde rädda. Kuma fick också chans att spela powerplay men Bois avvärjde tämligen smärtfritt.

Två tidiga utvisningar, en för vardera laget i inledningen av den andra perioden blev också resultatlösa men bara sekunder efter att Bois blivit fulltaliga efter sin så kom 1-0. Tobias Björklund kliver in i zonen till höger, håller i och hittar Jesper Lindén på vänstersidan och han tar emot, åker in i mitten och avlossar ett bra skott i gubbhörnet (nere under klubbhandsken). Bara sexton sekunder senare så får Bois en straff sedan Lucas Jidenius sprintat ifrån sin markering och fått en fin pass av Douglas Lögdahl till ett friläge där han blev neddragen. Jesper Lindén får ny chans att göra mål och gör det och matchen är vänd. Bois har efter det flera långa och bra anfall där det är bud på fler mål men Kumla lyckas redan ut anstormningen och perioden slutar med ställningen 2-1.

Bois får ännu ett powerplay tidigt i tredje men den spelformen lyckades man inte utnyttja denna afton. Istället kommer 3-1 målet 3 minuter senare när Bois haft ett långt, långt anfall innan Kumla till slut tappar bort Tobias Björklund som helt ren kan kliva in och dra in pucken på klubbhandssidan. Bois fortsätter trycka på och efter 11,34 kommer också 4-1 genom ett bra skott från Ludvig Karlsson. Bois fortsätter trycka på men så spelvänder Kumla och Oscar Svanborg på högerkanten hittar en framstörtande Philip Zubenko som stöter in 4-2. Kumla försöker då lyfta upp spelet, men det ger Lucas Jidenius tillfälle att utnyttja sin snabba skridskoåkning. Han sprintar ifrån på högerkanten och drar in ett dragskott kryssribban över in i stolpen på andra sidan och in till 5-2. Efter det så kontrollerar Bois av matchen och man vinner därmed både matchen och serien med fem poäng då Borlänge förlorade sin match med 1-4 mot Forshaga.

En gedigen insats även om den första perioden var lite nervös, men sedan trampade Bois igång skridskoåkningen och lät pucken gå snabbt och då hann inte Kumla med. Vi får gratulera killarna till framgången och så laddar vi för Allettan som drar igång den 28/12. Men innan dess så får killarna suga på segerkaramellen och sedan träna upp sig ordentligt!