Vinst igen efter ny vändning

I den andra matchen för året gjorde Hammarby precis som i den första – vände underläge till seger efter en urstark forcering i tredje perioden!

Söndagens hemmamatch mot Hanviken var jämn till en början, det var gästerna som gjorde den första periodens enda mål i spel 5 mot 4. Ledningen skulle sedan komma att utökas knappt fem minuter in i den andra perioden. Hammarbys målvakt Marcus Due-Boje stod för en jätteräddning, men Hanviken kunde raka in returen till 0-2. Så långt kändes gänget från Tyresö lite hungrigare, men Bajen skulle alltså vända på steken.

Och det var Linus Carlsson som visade vägen den här eftermiddagen. Ett par minuter in i tredje satte han 1-2, och när Hanviken sedan drog på sig flera utvisningar fick Hammarby lägen att gå ikapp. Utdelningen i power play uteblev dock, men Bajens spelmässiga övertag skulle till slut ge utdelning. Med 53.37 på klockan slog Linus till igen med kvitteringsmålet, och bara 41 sekunder senare var han inblandad i förarbetet till David Ljusbols 3-2-mål.

Vändningen var alltså fullbordad, och Emil Mäki slog i den sista spiken i kistan när han gjorde 4-2 i tom kasse vilket också blev slutresultatet.

Återigen en urstark tredjeperiod, och en riktig moralseger för Hammarby! Vinsten innebär att Bajen lämnar sistaplatsen, och det är faktiskt bara fyra pinnar upp till serieledande Wings. Hammarby har fått en kanonstart på det nya året!