Sollentuna tog övertidsvinst mot Hammarby

Som flera gånger tidigare under säsongen började Sollentuna matchen starkt. Tyvärr drogs tempot i matchen ner och Hammarby tilläts komma ikapp och ta ledningen i matchen. Sollentuna fick därmed kämpa sig tillbaka från ett underläge för att kunna bärga poäng. Denna gång räckte det i alla fall till en övertidsvinst.

Matchens första två mål kom med några sekunders mellanrum i mitten av första perioden. 9:01 var det Simon Boman som slog in 0-1 målet med assist av Emil Ström och Joel Norén. 25 sekunder senare var det Andreas Gällstedt, som med hjälp av Emil Broed utökade Sollentunas ledning till 0-2. Spelet efter de två målen var mest till Sollentunas fördel. De sista minuterna i första perioden saktades spelet ner och Sollentuna bjöd in Hammarby i matchen. Vid 19:13 gjorde Felix Lundqvist Hammarbys första mål. Perioden slutade därmed 1-2. Skotten var 12 för Sollentuna och 13 för Hammarby.

I andra perioden hade Sollentuna ett ganska avvaktande spel och blev ofta tillbakapressade i den egna försvarszonen. Hammarbys Robin Kokkonen gjorde mål 6:21 in i perioden. Det var en del gruff mellan lagen under perioden men den tuffa stämningen syntes inte nämnvärt till i antalet utvisningsminuter. Resultatet för perioden var 1-0 och ställningen i matchen vid periodpausen var 2-2. Skotten i andra perioden var relativt jämna – 8 för Sollentuna och 9 för Hammarby.

I den tredje perioden öppnade Hammarby med starkt spel och tog ledningen i matchen 1:46 in i perioden genom Emil Mäki. Sollentuna lyckades därefter hitta ett bättre spel och 12:21 i tredje perioden gjorde Simon Brännvall mål utan assist. Matchens ställning vid tredje periodens slut var 3-3. Båda lagen hade 10 skott var i den tredje perioden.

Matchen gick därmed till övertid och avgjordes efter 3:40 av Emil Broed, som prickade in det vinnande målet med assist av Oscar Arpe och Ben Johansson.

Sollentuna hade 8 minuter i utvisningsbåset medan Hammarby hade 4. Ben Johansson räddade 34 av 37 skott för en räddningsprocent av 91,89%.