PRESSMEDDELANDE från HHC: Målvakt klar för resten av säsongen

Hudik Hockey och målvakten Oliver Tornerefelt har kommit överens om ett kontrakt resten av säsongen. Oliver tillhör Kristianstad i HockeyAllsvenskan men har varit utlånad till Tyringe.

Fotograf: Thorleif Olsson

– Oliver är en ung mycket välutbildad målvakt från Kristianstad, men har varit utlånad till Tyringe. Så sent som i januari spelade han en avgörande roll när Kristianstad vann mot Västerås i HockeyAllsvenskan. Han har fått stå i skuggan av toppmålvakten Joel Gistedt, men vi tror han och Bosson kommer bilda ett starkt målvaktspar, säger Pär Langer, sportchef HHC.

Kuriosa är att vår skadade målvakt Magnus Åkerlund och Oliver båda kommer från Osby. Oliver är tillgänglig för spel i morgondagens, söndag 26/1, hemmamatch mot Boden.

– Under den senaste tiden har jag fått hoppa fram och tillbaka mellan Tyringe och Kristianstad och känner att jag behöver stabilitet så det är mycket skönt att jag nu vet att jag skall spela i Hudik Hockey resten av säsongen. Under de senaste åren har jag varit upp i Glysis några gånger och spelat mot HHC med Kristianstad så jag vet att HHC är bra. Som målvakt har jag lärt mig mycket själv, från början gick jag mycket på instinkt och gått mina egna vägar. Men under de senaste åren har jag blivit bättre på att nyttja min storlek och positionsspelet, Oliver Tornerefelt, ny målvakt i HHC.

#30 Oliver Tornerefelt (M)

Född: 1999-03-20

Vikt: 86 kg.

Längd: 187 cm.

Moderklubb: Osby IK.

Övriga klubbar: Tyringe J18, J20, A-lag, Glimma, Kristianstad.

För mer information gå in HÄR (källa: eliteprospect.com)