Förlust mot Kumla för Surahammar

Det blev förlust borta mot Kumla. Hemmalaget vann med 6-2. Sura spelade stundtals bra, men man har fortfarande för klena avslut. Bättre kan man.

Tråkig inledning på perioden. Surabackarna kan inte låsa fast Kumlas forward efter sargen, utan han får lägga in pucken framför mål och 1-0 är ett faktum. Kumla ökar på till 2-0 efter 6;25 och sedan 3-0 efter 9;32. Ungefär tre minuter mellan målen. Sura har några chanser i Kumlas zon, men mäktar bara få i väg två skott på mål. Däremot en hel del skott utanför, Man reder ut två numerära underlägen i slutet på perioden. Skotten 12-2.

Sura inleder och avslutar målskyttet i andra perioden. Redan efter 31 sekunder reducerar Nicklas Larsson till 3-1. Kumla ökar sen på till 4-1 efter 5:36 och gör sedan 5-1 i numerärt överläge efter 9;07. Sura får ett PP, där man lurar upp Kumlaförsvaret och Jakob Forslund reducerar till 5-2. Sura har sedan flera vassa chanser och har press i Kumlas zon under många och ganska långa sekvenser. Men inga fler mål i perioden, Skotten 12-9

I tredje perioden ökar Kumla på till 6-2 i numerärt överläge. Några fler mål blir det inte i matchen, trots att bägge lagen har bra chanser. Skotten slutar 20-10 i sista perioden! I bland undrar man om individuella skotten räknas. Totalt 44-21.

Spelet var lite bättre idag, men för många taffliga passningar stundtals. Gäller att slipa på sådana detaljer. Nu väntar Forshaga hemma på onsdag och då blir det åka av när Värmlands Kanadensare gästar Surahallen. 19:00 börjar matchen.

Kumla HC Black Bulls-Surahammars IF 5-2 (3-0, 2-2,
Skott: 24-11 (12-2, 12-9.