Inför Tyringe: ”Ödmjuka inför uppgiften”

Kalmar HC har haft en kort vila i den annars hektiska Vårettan. Och hoppet lever inför de avslutande omgångarna.

– Vi har haft ledig helg och samlat kraft vilket var välbehövligt då vi haft en del skavanker i truppen och vi fick slita på kort på folk i onsdagens match mot Mörrum. Vi har på träningarna i veckan lagt lite extra fokus på spelet utan puck, vändningar och special teams, säger Stefan Fredriksson, tränare.

Tyringe är lite svåra att stämpla som lag. Ibland spelar de väldigt bra, ibland inte. Vad kännetecknar dem som lag?

– Tyringe kom ut väldigt hårt på oss när vi var där nere sist så vi kan förvänta oss samma sak i morgon. De har tightat till sitt defensiva spel under säsongen och är lite lurigare framåt. För vår del gäller det att vara ödmjuka inför uppgiften, hålla oss till vårat spel och ge Tyringe så lite syre som möjligt.

Varje match är en så kallad måstematch nu. Känslan för det?

– 13 poäng har blivit 7 så hoppet lever inför sista varvet i serien. Vi kommer ta 1 match i sänder och försöka göra allt vi kan för att äta oss ikapp. Vad Vimmerby gör eller inte gör kan vi inte påverka. Vi fokuserar på vårt och försöker göra det så bra som möjligt så får vi se hur långt det tar oss. Men en spännande vecka helt klart och det är Vimmerby som har allt att förlora, säger Stefan Fredriksson.