Seger borta mot Tranås efter en rafflande avslutning av serien

Inför den sista omgången igår var det hela fem lag som hade chansen att vinna AllEttan Södra. Det var länge sedan serien var så här pass jämn som den var i år.

För vår del fanns det inte så mycket att tänka på. Vi visste att både Halmstad och Nybro var tvungna att förlora/tappa poäng i sina matcher för att vi skulle knipa seriesegern. Efter två spelade perioder så var vi faktiskt serieledare, eftersom både Halmstad och Nybro låg under i sina respektive matcher. I det skedet såg allting väldigt bra ut! 11.25 in i sistaperioden mellan Halmstad-KRIF, så kvitterar Halmstad till 1-1, vilket gör att Halmstad återtar serieledningen igen.

Eftersom vi ledde vår match mot Tranås, Halmstad hade oavgjort i sin match och Nybro låg under mot Mariestad, så var det endast ett (1) mål som skiljde oss och Halmstad åt.

Vår match mot Tranås slutar 4-0 och det blir en förväntansfull avslutning då den andra matchen fortfarande var igång. KRIF får chansen att spela powerplay med tre minuter kvar av matchen och det enda som krävdes för serieseger var ett KRIF-mål. Halmstad reder ut stormen och tar den poängen som de behövde för att vinna serien. I och med Halmstads poäng så vinner dem serien och kvalificerar sig för Hockeyettan finalen. Där ställs dem mot Väsby i bäst av tre matcher.

Reflektionen från vår match mot Tranås var att vi gör en väldigt bra insats där alla är med och bidrar och det finns mycket som vi kan ta med oss från matchen som var positivt till Playoff-spelet som börjar om 13 dagar.

Laget tränar på ikväll och tar sedan ledigt fredag, lördag, söndag för att få vila kropparna och huvudena för att sedan komma tillbaka pigga och fräscha.

Då laget placerade sig på en andraplats i tabellen, står man över Po1 och går istället in i Po2. Vi är också seedade, vilket betyder att vi kommer inte att kunna bli valda, utan vi får välja motstånd och dessutom har vi hemmaplansfördel i den matchserien.

Mer information gällande biljetter till playoff-matcherna kommer i början av nästa vecka.

Tranås-Huddinge 0-4 (0-2, 0-1, 0-1)

Skottstatistik 28-28 (8-9, 7-14, 13-5)

Publik 705