Förlust i galen match. Avgörande hemmamatch under lördagseftermiddagen

Nybro Vikings lyckas inte knyta ihop säcken under fredagskvällen när Nyköping vinner med 6-7 och tar matchserien till en tredje avgörande match som spelas redan under lördagseftermiddagen i Liljas Arena.

Nybro Vikings hade chansen att avancera till Playoff två under fredagskvällen men Nyköping är snäppet vassare i en helgalen match som slutar 6-7.

I den första perioden har hemmalaget två chanser tidigt i matchen i powerplay men den spelformen får Nybro inte att fungera. Istället är det bortalaget som gör två mål i den första perioden, båda i powerplay. Resten av matchen blir sedan en målkavalkad utan dess like. I den andra perioden kommer även 0-3 för bortalaget men Nybro reducerar omgående via Erik Lindström. Det var misstagens kväll från Nybrospelarna och 1-4 kommer bara någon minut efter reduceringen. Nybro höjer sig och reducerar sedan två gånger om via Hampus Andréen och Victor Crus-Rydbe

rg till 3-4 efter två perioder.

I den tredje perioden börjar Nybro bra och pressar för en kvittering men när rättskipare Jim Bergqvist plockar ut Viktor Lennartsson på 5+20 minuter och även Hampus Andréen för två minuter så gör gästerna 3-5, återigen i powerplay. Nybro reser sig på nytt och reducerar till 4-5 via Kalle Hult. Ett misstag från hemmalaget leder sedan till 4-6. Hemmapubliken får återigen upp hoppet när Fabian Ilestedt gör 5-6. Men återigen skulle Nybro komma att bjuda på ett mål till 5-7 och återigen reducerar hemmalaget till 6-7 som blir slutresultatet.

I och med förlusten kvitterar Nyköping till 1-1 i matcher. Det betyder att en tredje och avgörande match kommer att spelas redan under lördagseftermiddagen i Liljas Arena, nedsläpp kl. 16.00.

Nybro Vikings–Nyköpings SK 6–7 (0–2, 3–2, 3–3)

Målen: 0-1 (08.59) PP1 Simon Rodling (Johan Mornsjö, Albin Ivarsson-Hamberg), 0-2 (12.31) PP1 Christian Axelsson (Lucas Gustavsson, Marcus Lindblom), 0-3 (21.00) Marcus Lindblom (Sebastian Björnstad), 1-3 (22.57) Erik Lindström (Robin Wengdahl, Simon Hansson), 1-4 (24.44) Simon Rodling (Daniel Ohlsson, Oscar Skiöld), 2-4 (27.40) Hampus Andréen (Viktor Lennartsson), 3-4 (34.49) Victor Crus-Rydberg (Fabian Ilestedt, Sebastian Borg), 3-5 (48.02) PP2 Simon Rodling, 4-5 (52.46) PP1 Kalle Hult (Viktor Bolin), 4-6 (53.23) William Eriksson (Filip Karlsson), 5-6 (57.20) Fabian Ilestedt (Alex Ek), 5-7 (58.00) Christian Axelsson (Johan Mornsjö), 6-7 (58.42) Alex Ek (Rasmus Johansson, Victor Crus-Rydberg)

Domare: Jim Bergqvist.

Skott: 33–24 (10–12, 11–5, 12–7).

Publik: 1 912.