Logiken avgjorde till slut för Hudik

Med tre matcher på fem dagar – och dessutom med en resa till Visby tur och retur – har Hudik Hockey en tuff avslutning av veckan, som nu fortsätter med Hanviken borta på fredag och Huddinge hemma på söndag. Och efter onsdagskvällens trepoängare i Visby, där siffrorna skrevs till 1-3 (1-1, 0-0, 0-2), känns säkert fortsättningen inspirerande.

Fotograf: FlyWoodStudio.

–Ja, när man vinner så är allt förstås mycket lättare, men det är klart att ett sådant här spelprogram sliter på alla. Men förhoppningsvis ska vi vara tränade för att klara det, tyckte HHC-tränaren Dennis Hall, som var nöjd med lagets insats och sättet man avgjorde matchen på.

Ibland – ja, till och med ofta – är ishockey en ologisk sport sett till spelövertag, målchanser och skott på mål. Men den här gången vann ändå logiken till slut när HHC i tredje perioden avgjorde matchen.

– Jag tycker att vi mötte en stark motståndare den här gången. Det blev ett bra prov för oss och det var förstås skönt att vi till slut också fick utdelning på alla chanser som vi skapade, tyckte Dennis Hall.

Redan i den första perioden hade HHC skaffat sig 23-10 i skott på mål och mer skulle det bli. Innan slaget var över och trepoängaren var bärgad hade HHC skjutit 50 skott på mål mot 24 för Visby och det är siffror som talar sitt tydliga språk om det som hände där ute på isen.

Ändå var matchen egentligen inte helt över förrän slutsignalen gick. HHC hade då effektivt och säkert gått från 1-1 till ledning med 3-1, men en puckout-utvisning i slutminuterna gav Visby en gratischans att spela 6 mot 4 utan målvakt, något som just då kändes lite oroande, men som HHC-spelarna enkelt styrde undan när Visby inte längre hade kraft att skapa några riktiga farligheter framför #39 Oliver Håkansson, som gjorde en ny stark insats mellan stolparna.

Visby hade på grund av skador ett något vingklippt lag och gick bland annat runt på bara fem backar. När HHC pumpade på i anfallsvåg efter anfallsvåg med fyra kedjor tog det till slut ut sin rätt.

– Vi öppnade riktigt starkt, men efter deras kvittering till 1-1 blev vi lite små och föll tillbaka lite, menade Dennis Hall.

– Men sedan växte vi och blev allt starkare och jag är nöjd med den kamp som våra spelare tog. Sett över hela matchen tycker jag att det här var ett styrkebesked från vår sida, konstaterade HHC-tränaren.

HHC tog ledningen efter 7.57 i den första perioden när #28 Max Wahlgren effektivt utnyttjade #70 Henrik Olséns fina förspel. Men trots det stora spelövertaget stod det ändå 1-1 på anslagstavlan sedan Visby utnyttjat sitt första powerplay där Casper Andersson var målskytt.

I andra perioden blev det mer kamp, men det var mestadels HHC som tog sig fram till skottlägen. Nu blev det ändå ingen utdelning trots många fina lägen och långa sekvenser med puckinnehav i anfallszonen.

I tredje perioden fick Visby allt svårare att stå emot och drog tidigt på sig tre raka utvisningar. Efter två mållösa powerplay kunde HHC i sitt tredje numerära överläge sätta det viktiga ledningsmålet genom #26 Joel Wahlgren efter förarbete av #58 Filip Lander och #9 Marcus Sirén.

När sedan #22 Johan Lindholm tryckte in sitt första seriemål för säsongen, efter förspel av #58 Filip Lander och #85 Lukas Enqvist, var saken klar. Visby hade inte längre mod eller ork att ta tillbaka matchen och HHC kunde räkna in en ny trepoängare där uppe i tabelltoppen.

Under torsdagen reser HHC:arna åter mot fastlandet där det sedan blir en ny övernattning i väntan på fredagsmatchen mot Hanviken.

Och så väntar en häftig avslutning på den här veckans road-tripp hemma i Holmen Center på söndag när Huddinge kommer på besök.

Läge för en riktigt fin publiksiffra då…?

Skribent: Lars Gösta Larsson