Viktig trepoängare till Vikings

Nybro Vikings tog en viktig trepoängare under söndagseftermiddagen i Liljas Arena när Hanhals IF besegrades med 3-1.

Under söndagseftermiddagen spelade Nybro Vikings hemmamatch i Hockeyettan mot Hanhals IF i Liljas Arena. I den första perioden är det hemmalaget som styr matchen från start till mål och har en bra fart i spelet. Nybro spenderar stora delar av perioden i offensiv zon och tar ledningen i efterdyningarna av ett powerplay när Simon Hansson blir kvällens första målskytt till 1-0. Innan perioden är slut hinner Simon Hansson hitta nätet ytterligare en gång till 2-0.

I mellanakten blir spelet betydligt mer böljande och framförallt hemmalaget har sämre fart i sitt anfallsspel. Det skapas några halvchanser och i slutminuterna tilldelas Nybro ett straffslag som Eero Savilahti missar. I övrigt en händelsefattig period.

I den tredje perioden får Nybro en bra start när Axel Lindström ökar på ledningen till 3-0. I mitten av perioden reducerar Hanhals till 3-1 men närmare än så kommer de inte i matchen. Nybro vinner matchen och tar en viktig trepoängare.

Nybro Vikings spelar nästa match på onsdag den 20 oktober mot Vimmerby HC i Liljas Arena, nedsläpp kl. 19.00. Köp din biljett här!

Nybro Vikings – Hanhals IF 3-1 (2–0, 0–0, 1-1)
Målen: 1-0 (07.46) Simon Hansson (Lucas Feuk, Anton Schagerberg), 2-0 (15.53) Simon Hansson (Robin Wengdahl, Lucas Feuk), 3-0 (40.35) Axel Lindström (Fredrik Strömgren, Hannes Johansson), 3-1 (49.10) Erik Hansson
Skott: 40-20 (16-4, 8-8, 16-8)
Domare: Jim Bergqvist
Publik: 1 052
Halva Potten: Vinstnummer 3 678 och Vinstsumma 3 300 kr