Inför Lindlövens IF – SIK

Nej det vill sig inte såhär långt för säsongens upplaga av SIK. Fortfarande ingen borta seger, ett spel som på tok för ofta svajar och nu senast nollade i vår hemmaborg. Det behövs ingen högra IQ för att förstå att för ett lag som har ambitionen att ta sig till playoff via allettan är detta inte godkänt någonstans. Ska Skövde IK klara av att vara i närheten av att kämpa sig över strecket innan serien vänder om två omgångar är det verkligen dags att räkna hem första bortasegern när man på söndagen möter Lindesberg!

Det sket sig tyvärr mot Mariestad, vad säger du om matchen med några dagars distans, lyder dagens första fråga till Skövde IK:s tränare Fredrik Ljunggren?

-Jag tycker väl att det är en match som, ja det är inget skönspel från något av lagen egentligen utan den präglas av kamp och vinna sina små dueller över hela banan och där tycker jag att Mariestad gör det bättre än oss. Jag tycker inte att de behöver spela bra men de arbetar bättre än oss. Arbetar bättre är fel ord men de vinner fler dueller och ligger lite närmare varandra. Så det tycker jag väl var det som avgjorde.

Det var ändå lite derbykänslor ute på isen?

-Ja absolut och det var jättekul att få spela ett derby och det var fullt med folk och det är klart att det spelar in men om vi ska prata om själva anledningen till att Mariestad fick mer anfallsspel var att man vann smådueller över hela banan.

Det är surt att bli nollade på hemmaplan i ett derby?

-Ja det var inget vidare.

Derby och allt vad det innebär i tuffa tag, fick vi några på skadelistan?

-Nej!

Och så gjorde ju Fritz Abrahamsson premiär, berätta lite om den?

-Ja han antog ju den utmaningen på bästa sätt. Seriedebut i ett derby hemma är ju ganska häftigt så jag kan tänka mig att det ger lite extra fjärilar i magen kanske. Men vi försökte prata innan om att det är ju just det här som är det roliga och det är väl det man vill. Jag tyckte han gjorde det jättebra.

Många individuellt skickliga spelare har vi och som jag förstått det en bra lagsammanhållning men ändå får vi inte ihop det spelmässigt som ett lag hör jag från många håll, kan du ge något konkret exempel från spelet på den bristen?

-När vi inte får det att fungera så är det att vi ligger för långt ifrån varandra i alla delar av spelet och både med och utan puck. Vi behöver jobba närmare varandra när vi försvarar oss, när vi anfaller, skapar överlägen, skapar två mot ettor, i alla små delar av spelet. När vi inte får det att stämma ligger vi för långt ifrån varandra.

När man tittar på dem på träning såhär ser man ju hur otroligt mycket individuell skicklighet det finns, det är synd att de inte få

r ihop det.

-Ja det finns det, jag håller med och det gäller ju att få ut det i ett lagspel också. Man ska gå från individuellt skicklig till skicklighet i laget på något sätt. Det har vi och vi har haft det men just när vi inte går som vi vill så spretar det ännu mer så det är psykologi i det där också så vi behöver förstå att vi är otroligt duktiga när vi gör rätt saker.

Jag har tre läsarfrågor idag och vi börjar med, hur har ni hanterat pp under träningarna inför söndag? 

-Vi tränade powerplay idag och det är väl det vi gör, vi tränar powerplay och vi pratar om hur vi vill att det ska se ut, att det är en väg in i matcherna. Det ansvaret och det förtroendet behöver vi se till att bli bättre på.

Den andra lyder, har ni gått tillbaka till basic och grundspel under träningarna?

-Vi försöker jobba med grundspel hela tiden och hålla det basic så att vi försöker och förtydliga och prioritera vissa saker som vi tycker att vi behöver göra bra för att vi ska få ut en helhet av det och det har vi gjort egentligen hela tiden.

Då tänker jag lite på i början på lördagens träning, du var ute där och pekade väldigt på detaljer?

-Ja men det är små små saker vi behöver göra bättre, att alla ska göra det varje gång. Det var väl det vi pekade på, vad vi vill. Ja vi har pratat om att vara tydliga.

Då blir det den tredje här då, hur har ni hanterat den uppenbara frustrationen både hos dig själv och laget?

-Ja frustrationen ligger ju i under matcher när det inte går som vi vill och det är någonting vi vill jobba bort och vi försöker att hitta positiva vinklar som vi kan ta med oss, alltså det är jättelätt att vara kritisk när man förlorar och det är jättelätt att vara kritisk när man inte gör rätt saker men det finns alltid saker som vi gör bra över sextio minuter. Självklart har vi tittat på saker, som i onsdagsmatchen, som vi tycker att vi behöver göra bättre men det gäller också att förstå att många delar gör vi bra, det är bara att göra det oftare och mer konsekvent som är den stora grejen och frustrationen tycker jag man ska ta bort genom att berömma och ge energi av enkla grejer, allt från att täcka skott, till att få ut puckar och vinna närkamper för det ger energi, så att man värderar rätt saker.

Jag tänkte på en grej idag när jag såg er träna powerplay som har lite med det att göra kanske, är det de som kör box som gör det bra eller de som är fem som inte är det, jag tänker på någon gång där som femman aldrig fick igång det för att boxen vann varje gång?

-Ja där hade vi lite tekningsbekymmer. Nej men vi har ett bra boxplay som har varit jättebra sista tiden för oss och det visar ju sig för oss på träningarna också vilket är bra för vårat powerplay också, att man får möta en bra box hela tiden så det är utmanande det också.

Frånvarolistan inför söndagen?

-Forsmark (Oscar), Emanuelsson (Jesper), Dynell (Elias) och Wallin (Robin).

När jag såg er idag trodde jag Forsmark skulle vara klar?

-Inte riktigt än men det närmar sig. Några dagar eller en vecka till så är han igång är vår förhoppning.

Söndagens motståndare Lindlöven, vad känner du till om dem?

-Inte jättemycket just nu. Jag har väl försökt att stänga onsdagen videomässigt så dagens uppdrag blir att titta på Lindlöven. Någonstans nu ligger inte vår huvudfokus på vad motståndarna gör utan vi måste komma ihop och göra det vi ska på rätt sätt. Där kommer vi lägga allt vårt fokus egentligen och sedan kommer jag såklart att skapa mig en egen uppfattning om Lindlöven men vårt fokus kommer ligga på det vi ska och så ska de få anpassa sig efter oss istället.

Ja det är ju lite vad jag frågar här i näst sista, hur ska vi hamna på rätt spår igen och få till en match där vi ger oss själva chansen att vinna, vad krävs för att vinna?

-Ja det krävs att vi ska få ihop den individuella skickligheten, att vi ska göra det ännu bättre då vi gör saker tillsammans. Då blir ett plus ett tre, är det inte så man säger.

Nu blir ju slutfrågan rätt spännande denna gång, vem står.

-Krusse haha, (skratt från lite olika håll) nej men vi ställer Hugo (Fagerblom) igen, Hugo studsar tillbaka. Han är fit for fight och har tränat efter derbyt. Men det var ett svårt, eller det är det väl alltid, Fritz visade ju verkligen att han är med och tävlar om den där spaden men Hugo blir det.

Lycka till!

-Tack

Det vore så skönt för oss supportrar och framförallt skönt för vårat lag om de kunde ta säsongens första bortaseger i söndagens match. Det skulle kunna lösa upp många knutar och jag hoppas verkligen att få inleda nästa inför med ett stort grattis. Har ni frågor ni vill ha med i kommande inför så mailar ni in dem till [email protected]

Matchen sänds via webben och länk till den sändningen hittar ni här. https://live.hockeyettan.se/livestream?id=s-lindlovens-if-skovde-ik-6nj11o

Häng med i supportersnacket på Rebellernas forum. Matchtråden hittar du här. https://rebellerna.com/forum/viewtopic.php?f=16&t=982

VI SLUTAR ALDRIG ÄLSKA SIK

VI SLUTAR ALDRIG ÄLSKA SIK

ÄLSKA SIK

ÄLSKA SIK

VI SLUTAR ALDRIG ÄLSKA SIK