En förlust och en seger för BHF i Norrland

KAL – BOR (4-0) (swehockey.se)

VHC – BOR  (2-4) (swehockey.se)

Efter att ha inlett serien med 2 vinster och 1 förlust så var det i helgen dags för Borlänge Hockey första roadtrip till Norrland då man under lördagen och söndagen tog sig an Kalix och Vännäs.

I en spelmässigt jämn match mot Kalix så var det dock samma tendens som 0-4 förlusten mot Arlanda Wings. Man skapade en del möjligheter men saknade skärpan när chanserna gavs.

Kalix blev till slut det lag som var starkast och Emil Lindblom i Kalix blev matchvinnare när han i öppningen av den tredje perioden gjorde sitt andra och tredje mål för kvällen fram till 3-0. Matchen slutade 4-0 efter ett mål i öppen kasse.

Mot Vännäs dominerade BHF spelet till en början. Trots skotten 5-19 till BHFs favör i inledningsperioden så var det ändå mållöst. Istället öppnade det upp sig i mittperioden där båda lagen stod för 2 mål var.

Innan BHF i den sista perioden kunde avgöra sent när Emil Lind satte dit 2-3 i krysset med drygt  minuter kvar att spela. Henning Rothsten fastställde sedan slutresultatet till 2-4 i öppen kasse och 3 tunga poäng för BHF som efter 2 nederlag blev ett vinnarlag igen.

Efter 3 poäng av 6 möjliga ligger BHF på en 6e plats i en haltande tabell. Dock skiljer det bara 2 poäng upp till serietvåan Surahammar. Man har samtidigt skaffat sig ett 8 poängs försprång till jumbon Örnsköldsvik för att undvika negativt kval.

Nu väntar en vecka med träning innan man nästa söndag tar sig an Enköping på hemmais.

Tabellen finner ni här: Hockeyettan Norra vår | stats.swehockey.se