Tränaren: Vi siktar på topp tre i grundserien

Örnsköldsvik spelar säsongens tredje träningsmatch när Sollefteå under onsdagen kommer på besök. Tidigare under försäsongen har man spenderat en helg i Gävle med ett dubbelmöte mot Valbo.

– Syftet med helgen var att komma iväg med gruppen och få jobba på sammanhållningen. Förutom de två matcherna hade vi en del övriga aktiviteter planerade, sammanfattar Örnsköldsviks tränare Tomas Grundström.

Dubbelmötet slutade med en seger och en förlust.

– Jag lägger inte så stor vikt vid resultaten, men det var viktigt för oss att få komma iväg och framförallt hitta istid, vilket är en bristvara i Örnsköldsvik den här tiden på året.

Grundström, ny för säsongen i Örnsköldsvik, ser optimistiskt på den kommande säsongen.

– Vi har egentligen två mål med säsongen. Det ena är att vinna DM i september och få möta Modo i final, det andra är att sluta topp tre i grundserien. Det känns som att truppen är mogen för att ta ytterligare steg mot en plats i Allettan. Vi har även en helt ny tränarstab, så känslan är att vi börjar på ny kula.

Inför kvällens möte med Sollefteå förväntar sig Grundström att vissa bitar av spelet börjar klaffa.

– Vi spelar ju säsongens tredje match, så visst vill jag se att vissa bitar börjar falla på plats. Försvarsspelet och tajmingen i spelet vill jag se att vi sätter där ute. Sedan är en genuin spelglädje och känsla hos spelarna alltid kul att se.

 

//Marcus Malmsten

Foto: Håkan Nordström