Kallinge & Dalen tog viktiga poäng i jakten på Allettan

Onsdagskvällen bjöd på full omgång i den södra Hockeyettan.

Kallinge/Ronneby – Helsingborg 4-1

Kallinge/Ronneby hade inga större bekymmer att avfärda Helsingborg under kvällen, Viktor Holmkvist satte 1-0 knappa 14 minuter in i den första perioden, Sebastian Magnusson utökade ledningen fem minuter in i den tredje perioden och Karl Olofsson satte 3-0 bara halvminuten senare.
Helsingborg tog sin timeout direkt efter målet och fick till en reducering när det återstod sju minuter av matchen, men KRIF hade bra kontroll på händelserna och såg till att Helsingborg aldrig kom närmre, istället fastställde Marcus Karlström slutresultatet när han skickade in 4-1 i tom kasse.

Vimmerby – Tyringe 3-1

Serieledande Vimmerby tog emot Tyringe under kvällen och hemmalaget såg till att ta ledningen i matchen efter fyra minuters spel. I powerplay satte Christian Blomqvist ledningsmålet och det resultatet stod sig ända till den tredje perioden.
Där kvitterade gästerna efter knappa två minuter genom Andreas Anarp men när Vimmerby fick chansen att spela fem mot tre strax därefter var det återigen ledningsmål för Vimmerby.
Jakob Karlsson var sist på pucken innan den passerade Anton Johanssons mållinje och Vimmerby gick mot en ny trepoängare.
Med knappa sju minuter kvar att spela kom även 3-1 målet genom Alexander Andersson och Vimmerby toppar därmed fortfarande serien, tre poäng före Kristianstad.

Nybro – Hanhals 1-3

Viktiga poäng stod på spel i kampen om Allettan när Nybro tog emot Hanhals och det var gästerna som inledde bäst i matchen och tog ledningen efter knappt nio minuters spel genom Eric Engstrand.
I den andra perioden kom även 2-0 för Hanhals när Robin Carlsson överlistade Alexander Johansson. Det resultatet stod sig kvarten in i den tredje perioden, då ökade Pontus Andreasson på till 3-0 för Hanhals och matchen var i praktiken avgjord.
Nybro tog sin timeout och skapade en del halvchanser men reduceringen dröjde tills det återstod en dryg minut, då fick Markus Palmberg in reduceringen. Men Nybro kom inte närmre, Hanhals fick med sig samtliga tre poäng hem från Småland.

Troja-Ljungby – Mörrum 3-4 (straffar)

I Ljungby sköt hemmalaget en mängd skott men det var Mörrum som utnyttjade sina chanser.
Gästerna sköt fem skott i den första perioden, ett av dem letade sig in bakom Wictor Ragnewall. Martin Fransson satte ledningspucken i powerplay efter knappt nio minuters spel.
I mittperioden fortsatte det på samma sätt, hemmalaget avlossade en hel drös med skott, Mörrum gjorde mål.
Frank Landqvist satte 2-0 för gästerna efter 17 minuter.
I den tredje perioden blev det än värre, skottstatistik 20-2. Ett av Mörrums skott gick i mål. Andreas Silverberg satte nämligen 3-0 efter en minuts spel.
Men skillnaden mot de två första perioderna var att Troja-Ljungby lyckades få hål på Tim Hultstrand i Mörrums kasse.
Alexander Edström reducerade efter fem minuter, Johan Lindholm reducerade ytterligare en gång fram till 2-3 efter nio minuter och efter knappa kvarten kom även kvitteringen. Hampus Olsson tog matchen till en mållös förlängning och matchen fick avgöras på straffar.
Fem av de tio straffskyttarna gjorde mål, Gabriel Altberg gav Mörrum ledningen, Alexander Edström kvitterade, Mikael Roslund tog upp Troja i ledning, Andreas Silverberg kvitterade. Inför den sista straffomgången var ställningen 2-2 och i den omgången avgjorde gästernas Marcus Ericsson och gav Mörrum bonuspoängen.

Dalen – Kalmar 6-5

Publiken i Skandiamäklarna Center bjöds på en målfest och en händelserik match.
Dalen tog ledningen knappt fyra minuter in i den första perioden genom Alexander Stensson men ledningen varade bara en dryg minut.
För efter fem och en halv minut kvitterade David Algulin till 1-1 för Kalmar. Efter elva minuters spel tog gästerna även ledningen. Jens Andersson satte dit pucken bakom David Elmgren. Men Dalen replikerade direkt, det tog 19 sekunder sedan hade Victor Romfors satt 2-2.
Romfors gav även Dalen ledningen knappt fem minuter in i mittperioden och Oscar Josefsson ordnade 4-2 efter nio minuter.
När sedan Josefsson satte 5-2 i powerplay efter knappt 13 minuter tog Kalmar sin timeout. 33 sekunder senare stod det 6-2 på tavlan efter att Julius Selle-Larsson skrivit in sig i målprotokollet.
Men Victor Crus-Rydberg hade inte gett upp, han reducerade två gånger om innan paus och såg till att det bara skiljde två mål mellan lagen inför den tredje akten.
I den kom ytterligare en reducering när Linus Dahlstedt skickade in 6-5 bakom Elmgren och Kalmar hade kontakt igen.
Men Dalen höll ut och tog samtliga tre poäng i den händelserika matchen.

Kristianstad – Halmstad 4-3

Kristianstad fick oväntat svårt hemma mot Halmstad under onsdagskvällen.
Det började förvisso bra, Kristianstad stod för i princip allt i den första perioden och Oliver Olsson gav också Kristianstad ledningen efter knappt elva minuter.
Halvvägs in i den andra perioden kom 2-0 när Robin Sterner överlistade Anton Malmborg och publiken i Kristianstad ishall kände att det var på väg att bli en säker seger för deras lag.
Alexander Klarin reducerade till 2-1 i powerplay efter knappt 14 minuter och såg till att det bara skiljde en puck inför den tredje perioden.
Och drygt åtta minuter in i den tredje akten kom även kvitteringen för gästerna när Marcus Christensson fick in pucken bakom Joel Gistedt.
Kristianstad samlade dock ihop sig och Victor Löfstedt ordnade 3-2 halvvägs in i den sista perioden och en och en halv minut senare ökade han på till 4-2 för Kristianstad.
Halmstad valde att plocka ut Malmberg ur målet för en extra utespelare med en minut och 40 sekunder kvar och det gav resultat, Ludvig Boquist reducerade till 4-3 efter 18.44 men närmre än så kom de aldrig, Kristianstad höll ihop det under avslutningen och bärgade tre viktiga poäng i toppen av tabellen.