Intervju med Elias Bjuhr inför matchen mot Vännäs

Ikväll är det Vännäs på bortaplan som står på schemat.
– Vi siktar självklart på att ta vår tredje raka seger, det kommer dock krävas en bra prestation för att lyckas.
Vännäs är seriens effektivaste lag dvs laget har högst skotteffektivitet. Vännäs spelar på motståndarens misstag och är duktiga på att utnyttja spelvändningar. Gäller för oss att vara noggranna över hela banan. Vi ser fram emot ett spännande kväll, säger Kjella Andersson
Matchen går att köpa här:
Dagens matchtrupp:
Målvakter: Tim Juel (Hugo Kullander)
Backar: Jesper Solomon Frisell,  David Westlund, Oskar Brändström, Ludvig Carlsson, August Hansson, Oskar Klockerud,
Forwards:  Hudson Michaelis, Pontus Wernersson-Libäck, Linus Wernersson-Libäck, Elias Bjuhr, Daniel Magnusson, Marwin Ingmarsson, Emil Fahlander, Axel Olsson,  Marcus Fornell, Anton Grenholm, Emil Pettersson (J20),  Joel Gunnarsson (J20), Peter Hamberg( J20)
Ej tillgängliga ikväll: Johan Skiöld, Tony Söderman, Kristoffer Jonsson, Petter Runesson, Ludvig Tallqvist

Intervju med Elias Bjuhr

Vi passade på att snacka lite med publikfavoriten Bjuhr inför kvällens drabbning. Bjuhr ligger tolva i HockeyEttan Norras poängliga med hela 16 poäng på 14 matcher. Den enda i ÖIK som har fler poäng är Linus Wernersson-Libäck med sina 22 poäng.

Hur känns formen, både för dig och för laget?
Formen känns god. Personligen så vill jag väl säga att det finns mer att hämta. Bli lite mer vassare offensivt och klokare defensivt, men man lär sig något nytt varje dag och analyserar och utvecklar och på samma vis är nog formen för laget också tycker jag.

Vad har du för tankar inför kvällens match? 
Kvällens match ska bli riktigt kul, viktig match för oss och det gör den ännu roligare att spela. Tycker att, om vi håller oss på banan, inte tar några onödiga utvisningar och gör mål på de chanser vi skapar så ska vi ha en god chans.

Ni har ju under flertalet matcher haft problem med utvisningar som ställt till det, har ni jobbat något på det och i så fall hur? 
Precis så har vi ju haft alldeles för mycket utvisningar och jag själv är en av de som fördärvat laget mycket genom dessa. Men vi har pratat mycket om det på sistone och kollat på situationerna som vi sätter oss i när vi ”råkar” ta en utvisning. Och nu har poletten trillat ner känns det som. Försöka tänka ett steg längre och vara kyligare i vissa situationer så slipper vi sitta där borta på botbänken.

Vad är det som gör er till en stark trupp, både på och utanför isen? 
Tycker att vi har väldigt mycket kompetens i laget, många skickliga, skridskostarka, unga hungriga spelare och ja, det mesta finns skulle jag säga. Vi har nog bara varit lite för ivriga och därmed satt lite käppar i hjulet för oss själva. Men vi har en bra gemenskap i laget och alla är beredda att göra sitt för att vi ska vinna, så det gör oss till en stark trupp tycker jag.