UA-144052708-1

Intervju med Oskar Brändström inför helgens bortamatcher

I skrivande stund är A-laget ännu en gång på väg upp till landets nordligaste delar. I morgon möter de Kiruna AIF och på söndag står Kalix på schemat, två tuffa och viktiga matcher.

Vi tog tillfället i akt och snackade lite med backen Oskar Brändström, enjoy:

Hur är läget? 
Det är fint med mig, just nu på en buss upp till Kiruna så det går inte att klaga

Ni börjar bli vana att åka upp till Norrbotten vid det här laget, hur fördriver man tiden på bästa sätt enligt dig själv?
Ja det kan man säga, har blivit en del buss! Om jag får välja så blir det lite kortspel och en hel del serier!

Har du någon bra serie att tipsa om?
Denna bussresa rullar Medal of Honor: Krigets hjältar, mycket sevärd. Finns på Netflix. Har många bra att rekommendera men ska jag välja några så skulle jag säga Prison Break, Peaky Blinders och Homeland. Jag ser en hel del märker jag!

Spelmässigt då, ni kommer närmast från en jämn match mot Vännäs, vad har du att säga om den?
En fartfylld och jämn match som du säger. Defensivt en okej match från vår sida, vi minimerar misstagen vilket gör att Vännäs inte får jätte många bra lägen. Vi är som bäst när vi spelar med mycket fart vilket gör att Vännäs förlorar sin första match på hemmaplan denna säsong.

Kanske lite extra skönt att få vara första laget att slå dem på hemmaplan?
Ja men verkligen! Vännäs är väldigt bra på sin hemmaplan och spelar just nu med ett väldigt bra självförtroende så det är starkt av oss att vinna.

Ni ligger just nu på Allettan-plats med 28 poäng och morgondagens motståndare Kiruna AIF på platsen bakom er med 23 poäng och Kalix har fem poäng mer än er. Vad har ni pratat om inför helgens matcher?
Det är två svårspelade matcher men vi har en bra känsla i laget! Mycket handlar om tålamod för oss. Sen påminner vi oss om hela tiden om detaljer i spelet som till exempel noggrannhet kring linjer och använda oss av mycket fart till att sätta press på motståndarna vilket förhoppningsvis får dom att göra misstag. Basic saker egentligen men som blir vinnande för oss.

Låter som en strålande plan! Har du något hett tips på vem som blir målgörare?
Marwin skulle jag säga, han är stekhet!

Vem i laget brukar vara bäst på att sprida bra energi och peppa?
Finns några stycken, just på match brukar Bjuhr vara en av dom som lever om mest, skriker och har sig, haha!

Att sprida bra stämning är viktigt och att få alla att känna sig som en i laget. Hur brukar snacket vara i omklädningsrummet, tänker ni mycket på hur ni bemöter varandra?
Det är extremt viktigt! Jo men det måste man tänkta på, samtidigt som man har högt i tak gäller det att alltid vara medveten om vad man säger och framförallt på vilket sätt man säger saker på! Jag upplever att vi har hittat en bra nivå på det vilket känns bra!

Låter väldigt bra! Då tackar vi för din tid och önskar stort lycka till i helgen!
Tack så mycket!