Intervju med tränare Markus Molin inför helgens bortaturné

I helgen är a-laget i de nordligare delarna av landet och tar sig an Boden och Kalix. Två tuffa och viktiga matcher i kampen om playoff.

 

Vi passade på att snacka lite med tränare Markus Molin

Grattis till en fantastisk start på Allettan! Det känns som ni har hittat ert spel på riktigt nu?

– Ja, vi har startat serien på ett bra sätt. Tycker att vi har tagit steg under hela säsongen och nu ligger prestationen på en hög nivå som gör att vi har chansen att vinna varje match.

Tidigare har ni haft problem med utvisningar, vad har ni gjort för att minska dem?

– Det stämmer, i början av säsongen tog vi många utvisningar som inte var nödvändiga. Vi har pratat mycket om vikten att hålla oss på banan och även visat en del video på de utvisningar vi tagit.

Det känns som det är en väldigt bra sammanhållning och stämning i laget?

– Absolut, stämningen är god och vi drar åt samma håll. Sen är det klart att det har inte skadat att vi vunnit en del på slutet, det bygger självförtroende.

Vad tror du om helgens matcher?

– Tror att det kommer bli två roliga och tuffa utmaningar. Vi vet från tidigare matcher att Boden och Kalix är bra lag och det kommer krävas bra prestationer av oss för att vinna. Fokuset just nu är på matchen imorgon mot Boden, det är ju också lite av en tidig seriefinal vilket är kul. Efter den får vi ladda om och fokusera på Kalix.

Boden har ju precis som ni varit obesegrade hittills och leder Allettan med en match mer spelad. De har ju haft en något uppmärksammad spelstil och spelar ganska tufft, hur ska ni göra för att slå dem?

– Ja, dom spelar tufft och har många spelare som har åker mycket skridskor och inte tvekar att fullfölja. Vi ska möta upp dem i kampspelet men hålla huvudena kalla och hålla oss till vår spelidé.

Och Kalix, vad är det som utmärker dem?

– Tycker dom inte bjuder på något och dom är vassa i powerplay där Johan Pettersson är en kille man får se upp med.

Då får vi önska stort lycka till i helgen och tacka för din tid!

– Tack så mycket och tack själv!