Forshaga och Malung plockade viktiga poäng i den västra vårserien

Två matcher spelades det i den västra vårserien och vi kan konstatera att serien fortfarande är lika oviss som efter den första omgången.

Forshaga – Lindlöven 3-1

Forshaga tog emot serieledande Lindlöven och för att Lindesbergslaget inte skulle få något försprång till lagen bakom så behövde Forshaga vinna.
Men det började bäst för gästerna, Filip Bergmark satte nämligen 0-1 efter drygt fyra minuter av matchen i powerplay.
Men Forshaga kom tillbaka och tog över matchbilden ju längre tiden gick.
Oskar Skärberg kvitterade till 1-1 efter knappa elva minuter och i den andra perioden satte Filip Nordström ledningsmålet för hemmalaget.
Trots att det var Lindlöven som låg under inför den tredje perioden var det Forshaga som skapade flest chanser och när Stefan Kask satte 3-1 efter knappt 13 minuter var det tack och god natt för gästerna.
Forshaga tog därmed tre viktiga poäng och har nu bara tre poäng upp till just Lindlöven som leder serien.

Malung – Arboga 5-0

Malung tog emot Arboga hemma i Dalarna under söndagen och hemmalaget stod för en enorm bedrift i den sista perioden, men vi återkommer till det.
Den första perioden var jämn spelmässigt och båda lagen skapade en del chanser men det krävdes ett powerplay för Malung innan publiken fick se ett mål.
Emil Johansson överlistade Daniel Eriksson efter 14.28 och hemmalaget var i förarsätet.
I den andra perioden klev hemmalagets Jonas Kapla fram och mer eller mindra avgjorde tillställningen.
Först gjorde han 2-0 efter drygt sex minuter och knappa fem minuter senare ökade han på till 3-0 för sitt Malung.
I den tredje perioden var det Arboga som pressade på för att komma tillbaka målmässigt, de avlossade 14 skott på mål men inget av dem passerade Robin Christoffersson i hemmamålet.
Malung däremot, de sköt två (!) skott under perioden och gjorde mål på båda…
William Halldén satte 4-0 efter knappt fyra minuter på det första skottet från Malung i perioden och Daniel Söderlund satte 5-0 efter knappt elva minuter.
Två skott och två mål, det är en bedrift.
I slutet blev det rejält grinigt och domarna fick jobba ordentligt för att stävja händelserna.
Tre matchstraff delades ut under matchens sista två minuter och slutresultatet skrevs till 5-0 till Malung som därmed går upp på fjärde plats, på 15 poäng och är två poäng bakom Lindlöven. Arboga halkade i sin tur ned under strecket och ligger nu sexa på 13 poäng.