UA-144052708-1

Patrik Jemteborn förelås som ny ordförande i ÖIK

Valberedningen har föreslagit Patrik Jemteborn som ny ordförande i Östersunds Ishockeyförening.

 

– Många känner nog redan till dig, men berätta kort om vem Patrik Jemteborn är.
Oj, alltid svårt att beskriva sig själv. Jag är en Östersundspojk. Uppvuxen ur myllan i Östra Odensala och har nästa i hela mitt liv levt i Östersund men haft förmånen att alltid få jobba med det jag vill. Jobbat som officer på F4, programledare på Radio Jämtland och nu senast som bas för skidskytte-VM i Östersund. Brukar att jag i dag jobbar med hela världen från min egen hemstad vilket känns som en fantastisk förmån.
Bor i dag i Lugnvik med min familj. Sambo och två barn varav den ena (äldsta) spelar och lever ishockey i ÖIK.
När jag får en stund för mig själv så umgås jag fortfarande gärna med mina bästa vänner som jag lärde känna redan på Lekis i Odensala. Micke, Pär, Jens och Anké. Det kan kännas löjligt men vi har alltid umgåtts. Från den dag vi lärde känna varandra i 6-årsåldern till idag.
Vem är jag annars… Jag är Patrik Jemteborn.

 

– Vad har du för koppling till Östersunds IK, och hur ser du på föreningen idag?
Den direkta kopplingen är att en av mina söner spelar i föreningen i dag. Fabians har 3st tremänningar i föreningen. I Fabian har jag ju ett naturligt föräldraengagemang men i övrigt känns det som halva släkten på mammas sida på någon sätt ändå sedan tidigare varit en del av föreningen. Min morbror är Ove Goggo Ericson som under 70-80-talet var som jag förstår en tongivande tränare i föreningen. Goggo´s tre söner har spelat i ÖIK´s A-lag (Fredrik, Olle Tobias). Men jag själv… har inte spelat ishockey.
Föreningens värdegrunder delar jag personligen. Allas lika värde. FN´s stadgar i Human Rights speglas på ett fint sätt i The Game Changer och Alla spelar lika. Där finns en god grund att stå på.
Fina ord javisst men utmaningen ligger i att verkställa och att vi som ÄR föreningen. Vi medlemmar också lever upp till detta. Alla i föreningen är lika mycket värda oavsett roll vi har.

 

– Vad fick dig att tacka Ja till att vara valberedningens förslag till ny ordförande i Östersunds IK?

Lite av ovanstående. Jag tycker att det finns en otroligt värdefull drivkraft i den ideella kraften i svenska idrottsrörelsen. Jag har själv alldeles nyss erfarit den i Östersunds fantastiska VM i skidskytte där 95% av alla arbetskraft utgår från personer som oavlönat gillar, brinner för sina uppgifter.
Jag tror att jag kan bidra till det. Att det ska vara kul att engagera sig för en rörelse. Ett mål, en förening, en stad, ett lag eller att den föreningen där ens barn är verksamma är en välmående förening. Man ska vissla när man är på väg till Östersund Arena. Oavsett om man ska hämta efter en träning mitt i november eller om vi är på väg till match.

 

– Vilka frågor är viktiga för dig och vilka frågor kommer du att driva?

För mig personligen är synen på att Det är vi medlemmar som utgör föreningen. Det heter ju TILLSAMMANS ÄR VI ÖIK.
Det vi gör vill och presterar tillsammans blir ju resultatet av vad föreningen står för.
De frågor jag SKA driva är föreningen vilja. Högsta beslutande organet är årsmötet. Där har vi alla medlemmar möjlighet att säga vad vi vill med vår verksamhet.
Det är de frågor som vi i styrelsen har att se till att driva tillsammans med våra duktiga medarbetare i föreningen men främst ideella krafter.

Sedan har vi ju en ambition om att spela i Allsvenskan i den här föreningen. Kraften för att nå dit kommer mångt och mycket underifrån.
Jag skulle inte bli förvånad om vi om ett år med tillförsikt laddar för en premiär i just Sveriges näst högsta serie.

 

Årsmötet äger rum den 11/6 kl 18:00 på Östersund Arena.