Lundqvist klar för sin femte säsong

Felix Lundqvist har skrivit på för sin femte säsong i Hammarby.

Vad tror du om säsongen som kommer?

– Upplägget känns ruggigt bra med Tommy Latva och Magnus Kullerback. Konstellationen Tommy och Magnus kan bli riktigt bra, Kullerback kan grotta ner sig i detaljer och Tommy har mer helhetsgrepp, superbra människokännare som får alla att må bra i laget. Jag har fått höra hur det är tänkt, riktigt seriöst och det känns som att vi kan ta ett steg till. Det behövs för att det ska bli roligt, behövs för att vinna mycket matcher, det är ju det som är kul. Älskar att vinna, det är därför jag håller på och jag kommer att gå in helhjärtat i det här. Jag behövde lite ledigt, tänka på andra saker sen kom suget tillbaka!

Fyra säsonger och 139 matcher, du verkar trivas i Hammarbytröjan?

– Material- och lagledarbiten har fungerat klockrent i alla år jag har spelat, tränarna har också varit bra. Supportrarna är superbra, kunde bli några fler men de som är här är helt underbara. Riktigt kul att det är ett gäng som kommer på matcherna, det blir extra energi med mer publik på läktaren. Bajenkvällen t.ex. är ju alltid lite speciell, då får man extra kraft när det är ett sådant arrangemang. Vore kul att se fler ungdomar på läktaren. Nu kommer ju J18 och J20 också att vara i SDC-hallen, kan vara det bästa som kunde hända Hammarby nu. Träningar m.m, man kan samköra lite och grabbarna har sina saker här och behöver inte åka fram och tillbaka till Zinken med utrustningarna. Supergrymt att vi är under samma tak! De kanske växer lite av det, kämpar lite extra. Det var ju det man krigade för själv när man var yngre, att ta en plats i a-laget. Nu kanske man blir en idol för någon yngre som får motivation att kriga på!

Tommy Latva: – Felix har varit hos oss några säsonger och vi är väldigt glada att han väljer att förlänga. Han är en stabil back, lika viktig offensivt med sitt skott som defensivt med sin uppoffrande spelstil.