UA-144052708-1

Kjell-Åke Andersson & Emil Djuse summerar den första veckan på is

Under måndagen klev ÖIK gemensamt på is för första gången säsongen 2019/2020 och har utöver måndagen även tränat fys och is under tisdag, torsdag och under fredagen avklarades även veckans sista fys- och ispasset innan laget nu tar ledigt två dagar och återhämtar sig inför veckan som kommer.

Hemsidan var på plats under fredagens ispass och tog tempen på tränaren Kjell-Åke Andersson.

Hur har första veckan varit?

– Den har varit intensiv och bra och kanske något över förväntan så här första träningarna. Jag tycker att killarna har drivit på själva enormt bra under träningarna där tempot har varit högt. Måste tillägga att det är riktigt roligt att vara igång igen!

Vilken typ av träningar har ni genomfört?

– Utöver fysträningen där vi haft fokus på explosivitet så har vi under ispassen lagt ner mycket tid på passning och mottagning men även såklart gnuggat en hel del skridskoåkning för att jobba upp konditionen några snäpp till. 

Hur ser det ut veckan som kommer?

– Grabbarna får nu två dagar ledigt att återhämta sig på, det behövs nu i början när vi kört på hårt med fys- och ispass under fyra dagar. Vi kommer att samlas igen under måndag eftermiddag för fys och isträning därefter kör vi på ända fram till fredagen.

Under veckan som varit har också den nyblivne Dallas Stars backen Emil Djuse varit med och tränat med ÖIK, även där fick hemsidan några ord med honom om veckan som gått.

Hur kommer det sig att du är hemma och tränar med ÖIK?

– Våran säsong i Nordamerika börjar något senare än här hemma och det är först i september som vi drar igång med försäsongscamper i Dallas, så då passar det bra att när jag är hemma i Östersund att då också träna med ÖIK.

Hur har träningsveckan känts för dig?

– Helt okej, det som har varit jobbigast är att komma igång med skridskoåkningen och det har vi kört en hel del med långa passningsövningar och konditionsslingor som sliter på en. Passningarna sitter inte riktigt heller så här i början men det blir bättre med tiden.

Skiljer det sig mycket jämfört med SHL som du tidigare spelat i?

– Inte jättemycket, det är skickliga killar här med. Men det är väl främst kvalitén i passningarna och i närkampsspelet det skiljer sig mest skulle jag säga.

Fortsätter du träna med ÖIK framöver?

– Ja, jag kör på några veckor till och försöker förbereda mig på bästa sätt innan jag åker över till Dallas försäsongsläger.

Är ni intresserade av att se årets upplaga av ÖIK och NHL-backen Emil Djuse in action kommande vecka så tränar man måndag till fredag kl 15.30-16.30.

Träningsmatcher:

22/8 Hudiksvall (Glysishallen) 19.00

30/8 Brunflo (Östersund arena) 19.00

1/9 Borlänge (Östersund arena) 15.00

5/9 Hudiksvall (Spelas i Dunderhallen, Strömsund) 19.00

8/9 Borlänge (Borlänge ishall) 15.00