HHC på målhumör i premiären

Foto: Elin Granebrandt

Att HHC till slut hittade ytorna och tog sig fram till både chanser och mål och att det kom hela 478 åskådare till en oannonserad träningsmatch i mitten av augusti – där har ni de stora glädjeämnena från onsdagens hockeypremiär i Glysishallen.

Det fanns alltså ett stort intresse för det delvis nya laget som nu efter bara tre dagar på is gick ut och gjorde processen kort med HockeyEttan-nykomlingen Strömsbro som bara orkade stå emot i lite mer än en period.

7-0 (1-0, 3-0, 3-0) slutade matchen där HHC spräckte målnollan redan efter 41 sekunder när #29 Jesper Wiberg gjorde sitt första mål i HHC-tröjan efter en läcker spelvändning från #4 Henric Nordin.

I fortsättningen av den första perioden och framförallt i inledningsdelen av den andra stod Strömsbro upp bra och det var egentligen först efter 2-0 (9.42 i andra perioden) som HHC på allvar tog tag i taktpinnen. Så långt hade Strömsbro faktiskt också skapat en del chanser där #25 Andreas Bosson höll tätt och visade att de fina kvalinsatserna inte var någon tillfällighet.

När sedan #10 Jonas Lindström satte dit 2-0 i ett fint samarbete med junioren William Gradin fick matchen en helt annan karaktär. Nu blev skillnaden mellan lagen allt tydligare och när HHC-spelarna började släppa pucken i tid hittade man också ytorna och i takt med att Strömsbro-spelarna började knäa kom också chanserna och målen.

– Vi får väl knappast toppbetyg för den här insatsen, men det är naturligtvis bra att vi gör många mål.

– De blev riktigt trötta i slutet av matchen och det var kanske inte alla som hade haft någon högre nivå på sommarträningen. Vi fick utdelning, så på det sättet var det här en bra start, men annars var det väl inte så hög klass på den här matchen, tyckte #10 Jonas Lindström som såg ut att trivas med intensive #49 Hugo Enock som ny ”lekkamrat” och där junioren William Gradin tog vara på sin första chans i a-laget.

En del saker var bra, en del var mindre bra och matchen hade trots allt mycket av träningskaraktär över sig, men efter så lite istid gjorde HHC trots allt en säsongspremiär som visserligen började lite trevande men som slutade med överbetyg.

När målskyttet väl lossnade så avgjordes matchen i en handvändning och slutdelen visade också att Strömsbro har lång väg att vandra och mycket ogjort i träningen.

HHC-spelarna hade trots allt oväntat pigga ben efter några dagars tuff träning och tog också emellanåt fram det fysiska spelet och fick utdelning på det.

I andra perioden fortsatte det med att #8 ”Acke” Svensson sköt 3-0 från blå linjen och att #49 Hugo Enock vann pucken med en offensiv tackling och prickade in 4-0.

Tredje perioden handlade egentligen mest bara om hur stor HHC:s seger skulle bli och ibland gick det väl enkelt att få pucken i nät. 5-0 gjorde #13 Simon Löf med ett dragskott från blå linjen.

I slutet av matchen gav Strömsbro upp kampen helt och HHC kunde avsluta med ytterligare två mål. 6-0 gjorde #95 Petter Kjellin när han snappade upp en felpassning och matchen avslutades med 7-0 i ett juniorsamarbete där William Gradin blev målskytt assisterad av Gustav Ring.

Skribent: Lars Gösta Larsson