Övertygande vinst för Vallentuna mot Väsby

Vallentuna vann övertygande med 4–0 mot Väsby och tog den sista platsen till AllEttan.

Pulsen har gradvis stigit under de sista dagarna inför kvällens match. Förväntningarna har varit där men inget är klart förrän matchen är spelad. Från Locker Room hörs segersången vråla, svett som lackar, spelarna är euforiska och det är många som står på kö och vill gratta laget i korridoren. Vi träffar på #10Tobias Ericsson som gjorde en stabil och säker match med 2 assistpoäng och vi får hans version av kvällens vinst.

Vi pratade inför matchen om hur Väsby skulle besegras och du nämnde att ha en bra energinivå matchen igenom. Hur väl tycker du att ni genomförde matchen förutom de vinnande målen och segern?

-Jag tycker att vi genomför matchen på ett väldigt stabilt och skickligt sätt över 60 minuter. Vi dödar Väsbys powerplay föredömligt genom att inte släppa till någonting och i 5 mot 5 spelet håller vi dom utanför oss mestadels. Hela laget krigar och sliter matchen igenom och jag är jäkligt glad för grabbarnas skull, det var dags för Vallentuna att ta platsen! Det hade känts en aning snöpligt om vi fallit på målsnöret till Wings fördel då vi hade vår 5–0 ledning och klappade ihop i just Wings matchen. Hade nog blivit lite tungt att då spela vidare i vårserien med dess lunk.

Nu blir det Allettan och resor upp till Boden, Piteå, Östersund, Teg, Kiruna, Borlänge, Lindesberg, Hudiksvall och närmst blir Väsby. Vad blir den största utmaningen och hur ser du på dessa motståndare?
– Det kommer helt klart bli en utmaning i positiv bemärkelse, trenden säger att vi lyckas bättre mot starkare motstånd så det får vi ta med oss. Runt omkring laget och ledar teamet kommer det behövas lite extra. Det ska även bli kul och intressant att möta 7 ”nya” lag och spelare och framförallt se hur väl vi står oss.

Vad var det viktigaste som ledde fram till att ni knep Allettan platsen? Några spelare, ledare som du vill lyfta fram lite extra?
-Det viktigaste och helt klart avgörande var att vi fick ihop det nu på slutet, som jag sa inför matchen så tycker jag vi har spelat bra sista 4–5 matcherna och även nu mot Väsby så gör vi en väldigt bra insats. Jag skulle kunna rada upp en drös med spelare, och detta kanske låter klyschigt men jag tror verkligen att det var vi som lag som gjorde det här. Alla har verkligen bidragit och gjort sitt bästa

Nu blir det ett uppehåll att ladda batterierna, umgås med familj, släkt och vänner i jul och sedan drar serien igång den 28/12. Vilka förväntningar skall vi ställa på Vallentuna i Allettan, vad blir er målsättning tror du?
– Det ska bli väldigt skönt med lite jullov nu, också skönt att kunna vara lite lediga och ha en bra känsla i kroppen. Nu när vi har tagit oss dit så måste självklart målsättningen bli att gå vidare till playoff. Så det kommer vi jobba emot!

Detta ser vi fram emot och vi säger än en gång ett stort grattis och oerhört bra jobbat av hela laget och teamet runt laget.