Östersunds IK – Spetsig duo förstärker ÖIK!

Östersund förbereder sig som bäst för Allettan som startar i mellandagarna. Nu har man gjort klart med två rejäla tillskott på forwardssidan i laget då den 29-årige powerforwarden Justin MacDonald och den skridskostarke Björklövenforwarden Erik Rainersson förstärker laget. Justin kommer ursprungligen från Ontario, Kanada och har de senaste fem säsongerna spelat i East Coast Hockey League som rankas som den tredje bästa ligan i Nordamerika. Denna säsong har Justin inte spelat några matcher men har tränat för fullt för att förbereda sig för ett äventyr i Europa.

Föregående säsong var Justins bästa poängmässigt i ECHL då han skrapade ihop 49 poäng på 59 matcher fördelat på 21 mål och 28 assist i bottenlaget Atlanta Gladiators. I Atlanda spelade han bland annat en handfull matcher tillsammans med nuvarande SHL-spelaren Carl Persson (Malmö).

Sportkommitténs Per Tagesson om Justins ankomst till laget:

– Det känns även riktigt kul och spännande att kunna presentera Justin. Vi har tittat på mängder av matcher, pratat med både spelare och ledare som arbetat med honom och känner oss trygga med att han är precis det vi letat efter. En stark spelare med ledarskap, karaktär, som jobbar stenhårt och har spetskvaliteter i spelet med puck och runt motståndarnas mål. En spelare som verkligen behövs när säsongen börjar dra ihop sig. Justin kommer till Östersund den 27 december och kommer som tidigast vara spelklar till andra omgången av Allettan. Justin kommer hit för att göra skillnad och är laddad för uppgiften!

Även den skridskostarka forwarden Erik Rainersson ansluter från Björklöven resten av säsongen. Erik har denna säsongen noterats för 23 matcher och under dom så har han stått för två assist. Totalt har Erik noterats för 101 matcher i Hockeyallsvenskan med 8 poäng som facit.

Föregående säsong var Erik utöver spel i Björklöven även utlånad till Teg och Piteå i Hockeyettan där facit blev 7 poäng i Tegtröjan under 12 matcher och 2 poäng på 7 matcher i Piteås dress.

– Erik är ung och lovande men har redan många kvaliteter som sticker ut på den här nivån. Han är klok, jobbar hårt och är väldigt ambitiös. Han har fina händer och ett riktigt vasst skott. Erik har spelat över 100 matcher med Björklöven i Hockeyallsvenskan, men efter att ”Löven” värvat flera forwards för att sikta mot SHL känner både Björklöven och Erik att han behöver mer istid för att fortsätta utvecklas. Vi passar på att tacka Björklöven för ett smidigt och fint samarbete och tar emot Erik med öppna armar.

– Vi vill rikta ett stort tack till våra samarbetspartners som gjort dessa värvningar möjliga och hoppas att alla ÖIK:are sluter upp i Östersund arena efter jul så siktar vi mot en lång och rolig vår tillsammans, säger Per Tagesson.

Missa inte första hemmamatchen som spelas den 28 december kl.1800 mot Piteå!

Här kan ni köpa biljetter.