Förlust på bortaplan mot Hammarby IF

Den andra raka förlusten kom på fredagskvällen borta mot Hammarby. Slutresultatet skrevs till 5-2.

Inledningsvis så var det Strömsbro som radade upp målchans på målchans men när spelet sedan vände så var det Hammarby som kunde ta ledningen med 1-0 genom Axel Åström med mindre än tre minuter spelade. Hammarby skulle sedan öka på sin ledning till 2-0 när man sköt ett skott från Alexander Flinks vänstra sida. Trots att Strömsbro fick chansen i numerärt överläge i slutskedet av perioden lyckades man inte få hål på Sebastian Andersson i Bajenkassen och vi gick till periodvila med 2-0 på tavlan.
Strömsbro kom ut med ny energi till den andra perioden, något som också skulle visa sig i målprotokollet. Dock hade Hammarby ett läge att utöka sin lednig när man kom på ett två mot ett-läge efter ungefär sju minuters spel men Flink räddade. Kort därefter tog Joakim Axman in pucken i offensiv zon och kunde lägga in den i krysset och därmed spräcka nollan. 2-1 på tavlan hade kunnat bli 2-2 när Nicklas Strid kom direkt från utvisningsbåset men målvakten räddade den pucken. Istället var det hemmalaget som ökade på sin ledning till 3-1 när man direkt efter en tekning satte en retur. Och det hade kunnat bli 4-1 om inte Alexander Flink räddade Hammarbys friläge. Strömsbro replikerade ganska omgående i slutminuterna. Kapten Viktor Ehn reducerade till 3-2 när han fick in pucken på nära håll.
I slutakten pressade Rallarbo på för en kvittering men det ville sig inte den här fredagskvällen. Istället var det Bajen som ökade på sin ledning till 4-2 och man kunde även avgöra i tom bur efter att Strömsbro tagit ut målvakten. Slutresultatet skrevs til 5-2.

Hammarby IF – Strömsbro HC 5-2 (2-0, 1-2, 2-0)
Skott: 36-35 (10-9, 14-18, 12-8)
Utv: 6-8 (4-2, 0-4, 2-2)