Läckra mål i fokus när Väsby derbysegrade

Det brukar bli tuffa och täta matcher när Väsby derbyspelar mot Vallentuna men idag var det inget snack om var segern skulle hamna. Väsby Hockey tog en säker seger i derbyt hemma mot Vallentuna som laget vann med hela 4-0. Men förutom att vara säkra defensivt så bjöd Väsby på tre riktigt granna mål som alla spelades in i numerära överlägen. Med segern har Väsby fortfarande allt i egna händer inför den sista omgången med en poäng tillgodo mot tvåan Borlänge.

– Vi är bra idag säger tränare Viktor Tuurala. Vi startar matchen väl, får inte riktigt med oss utdelningen, men spelar bra i första. Vi höjer oss ett litet snäpp i andra och avgör där. I tredje håller vi ihop spelet väl och gör bra avvägningar.

Det blev mycket att applådera åt för publiken i Vilundahallen idag. Den första kom faktiskt redan innan matchstart. Det eftersom Väsby Hockey Supportergrupp innan matchstart delade ut pris till deras MVP för säsongen. Framröstad blev Edvin Olofsson som fick åka fram inför uppställda spelare och välförtjänt ta emot pokalen.

Därefter var det ett offensivt skickligt Väsby som därtill bjöd på fantastiskt läckra PP mål som fick de nästan åttahundra åskådarna att stortrivas på läktarna.

Väsby som klev förbi Borlänge efter segern mot Hudiksvall och som behöll tätpositionen även efter lördagen då Piteå straffsegrade mot dalmasarna, bjöd till ordentligt mot Vallentuna. Grannarna som var tvungna att ta poäng för att inte deras chanser till fortsatt playoffspel skulle försvinna, började ändå matchen helt okej.

Men deras offensiv var återigen trubbig och även fast de inledde med matchens tre första skott på mål så kändes de aldrig riktigt nära att ta ledningen i matchen.

Väsby vaskade fram desto fler lägen men det krävdes ett numerärt överläge för att måljingeln skulle få ljuda för första gången.

Väsbys numerära överläge har gått från direkt svagt till något som verkligen börjar bli matchavgörande. Stor del i detta har duon Johannes Nilsson samt Christoffer Holmblad. Dessa två har blick för spelet och en förmåga att hitta sina medspelare som är en nivå över de flestas.

Dessa två var även inblandade i samtliga de tre målen då Väsby gasade iväg och samtliga tre spelades in i numerära överlägen.

Christian Holmblad tog Väsby till en ledning i matchen efter att han direktskjutit på en passning från just Johannes Nilsson som skar genom hela Vallentunas centrallinje.

Utökningen kom redan minuten in i andra akten och återigen var det Christian Holmblad som blev målskytt. Pucken gick som på ett snöre mellan Robin Karlsson, Pontus Karlsson och sedan fram till Christian Holmblad som serverades öppet mål.

När trean satt, var det Christian Holmblads tur att bjuda tillbaka till Johannes Nilsson. Återigen sattes ett ordentligt högt pucktempo upp och sedan slog Johannes till med ett mäktigt direktskott som utan pardon borrades upp i målvakt Jirhages vänstra kryss.

Applåderna rasade och likaså Vallentunas spel. Väsby hade sedan stor show under i princip hela resterande akt men trots stundtals hårt tryck mot Vallentunas kasse så föll inga fler mål under perioden.

Med Lindlöven-matchen i färskt minne där Väsby tappade en tremålsledning i den sista perioden så fanns en viss olustig känsla på läktarplats inför den sista perioden. Men de farhågorna kunde skakas av relativt snabbt. Väsby stängde igen butiken och tillät aldrig Vallentuna få in en skridsko i matchen.

När Felix Dahlgren efter drygt halva den sista spelade perioden påpassligt dök upp och slog in returen efter inlägg av Manfred Ehlers och satte 4-0 var matchen stängd.

Vallentuna fick möjligheter att reducera mot slutet efter två raka numerära överlägen men Väsbys spel i boxplay var fortsatt starkt och laget hjälpte Linus Ryttar att hålla sin tredje nolla i Allettan.

Christian Holmblad var på härligt spelhumör och var inblandad i tre av de fyra målen varav två mål. Kändes som Väsbys vassaste kort i leken och tar även hem tre grisar från insatsen.

Två grisar tilldelar jag formtoppade Johannes Nilsson som precis som ”Homer” var på härligt lekhumör. Gör just nu det mesta rätt och är kanske den största skillnaden till att Väsbys spel i numerära överlägen numera är så vasst.

Sista grisen tilldelas Robin Karlsson som även han hade en stor del i Väsbys fina spel i numerära överlägen tack vare att han ”ägde” offensiva blå. Robin börjar närma sig det spel som gjorde honom Allsvensk för några säsonger sedan och spelar med ett härligt självförtroende.

Extra omnämnanden vill jag även skänka till Linus Ryttar för sin tredje nolla, till Pontus Karlsson, Martin Liljekvist och sedan var det riktigt trevligt att se samspelet mellan Oskar Andrén samt återkomna Andreas Maier som var något som lovar gott inför framtiden.