Vill du också vara en del av ÖIK-familjen?

Östersund Arena är en fantastisk mötesplats för gammal och ung. Vid träningar, matcher och evenemang! Bara ett så enkelt exempel som de dagliga luncherna i Arenarestaurangen där fler och fler människor, nu när fler och fler fullvaccinerats, visar på hur mycket energi mötet människor emellan ger!

Vi behöver fantastiska funktionärer som under kommande säsong vill vara med på:

  • TV-pucken (10-12 september)
  • Paraishockey-VM (17-19 semptember) 
  • ATG-hockeyettans matcher (hela säsongen) 

Vi tror att du som ÖIK-medlem har en vän, nära anhörig, farmor/farfar, mormor/morfar, kusin, arbetskollega som vill vara en del av ett positivt sammanhang. Vi har inget krav på att du måste kunna ställa upp vid alla tillfällen utan vi vill hellre skapa en stor grupp av människor som gärna ställer upp när man kan.

Föreningen ska under kommande säsong göra en rad arrangemang och vi behöver bli fler som vill bidra, glädjas och träffa vänner och knyta nya kontakter.

Om du tror att du känner någon som vill vara med och vara ÖIK-funktionär, skicka då det här meddelandet vidare eller tipsa dom om att ÖIK vill lära känna dom och vara mötesplatsen generationer emellan.

Vi bjuder in till en informationsträff den 7 september kl 19.00 i Östersunds Arena där vi berättar mer om detta.

Intresseanmälan via denna länk

Uppdrag som vi då berättar mer om är bland andra:

Biljett och publikvärdar

Upplevelsen av att vara på ett ÖIK arrangemang ska vara absolut toppklass. Det handlar om att få en fin känsla när man kommer till arenan. Under och mellan matcherna ska det kännas kul och bra både på läktaren och i foajén. Upplevelsen ska häftig och minnesvärd.

Den första person från ÖIK som våra gäster träffar är välkomstvärdarna på våra parkeringar. Den primära uppgiften är att se till att våra gäster på ett säkert sätt får veta att deras fordon hamnat på rätt evenemang. Efter att gästen i lugn och ro parkerat tar vi betalt med Swish eller kontant. Några av gästerna kan också ha en evenemangsbiljett där parkering ingår.

Många av besökarna har köpt förköp, men många köper också sina biljetter på plats. Du kommer ibland vara den som säljer biljetter i foajén i vårt helt nya biljettsystem. En annan gång är du den som står och kontrollerar biljetterna vid ingångarna och en tredje gång är du ute på publikplats i A-hallen och visar våra gäster till rätt sittplats och svarar på frågor och ser till att våra besökare trivs på vårt arrangemang.

Mediavärdar
Tar hand om våra gäster från tidningar, tv och radio och servar dom så de kan genomföra en så bra bevakning och redovisning av arrangemangen som möjligt.
Ser till att de kan koppla upp sina datorer och annan utrustning på internet och tillhandahåller laguppställningar, tabell och analyslistor för innevarande och tidigare matcher. Assisterar så de efter matcherna får intervjua de spelare de önskar och tillhandahåller fika för media i Mediarummet.

VIP och sponsorservice
En del av våra sponsorer vill vara på plats och ställa ut sina produkter och tjänster. Här kan det handla om att hjälpa till med att resa ett tält utanför huvudentrén, bygga, fixa, dra fram el eller ordna med Internetuppkoppling. Kort sagt hjälpa våra viktiga sponsorer med diverse olika saker.
Vår VIP behöver några värdar vid varje arrangemang. Om du älskar att ge service av yttersta klass, har ett öga för detaljer, se till att saker ser snyggt ut men också mingla, prata och ge senaste nytt om ÖIK som förening, är det här uppdraget för dig.

Sekretariat
Navet i våra matcher där du som gillar tid, laguppställningar, detaljer, timing, tight samarbete ska vara. Sekretariatet är som en stråkkvintett där varje instrument har sin speciella roll men där takt och ton och känslan av att jobba tillsammans och inte bara samtidigt är avgörande!
Instrument/roller att spela är:

  • Speaker – rösten som guidar oss genom matcherna. En roll för den som gillar att höras, underhålla och informera om vad som sker på isen och vad vi ska uppleva under periodpauserna är en bra egenskap. Du bör ha en grundläggande kunskap om ishockeyns regler – resten lär vi dig!
  • DJ – den som spelar musiken. ÖIK har en speciell spellista som speglar föreningens värdegrunder. En mix av gammalt och ungt, glatt, dramatiskt och sportsligt. Du älskar underhållning och samarbetar tight med matchens speaker.
  • OVR – On Venue Results. Den data som matas in före, under och efter matchen när det blir mål, passningar, utvisningar, timeout med mera. Allt detta ligger online på Svenska Hockeyförbundets hemsidor och appar. Det du matar in ser alla direkt. Har du datavana, gillar och kan ishockey är detta rollen för dig. Egentligen inte svårare än att uppdatera Facebook.
  • Protokoll – Ungefär som OVR men du skriver ner matchens händelser för hand. Om OVR skulle tappa kontakten med Internet eller något datatekniskt skulle hända. Har aldrig skett hittills men OM… då är du den som kan föra matchens händelser till historieboken.
  • Klocka – Du styr matchklockan. Startar klockan när domaren släpper pucken och stannar vid avblåsning eller mål. Knappar in utvisningar i klocksystemet så de hänger med i den övergripande tidsangivelsen. Passar personer som gjort det till en sport och älskar att komma i tid.
  • Båsvärd – närmare spelarna än så här kan du inte komma under en match som funktionär. Om dom blir utvisad vill säga. Du öppnar och stänger dörren och har koll på när spelarna ska in igen efter en förseelse. Du förser dom även med vatten och handduk/servetter. I periodpauserna samverkar du med vaktmästaren som spolar isen och är den som tar bort och ställer tillbaka målburarna.

Det finns en gruppledare för varje grupp som är den som sammankallar möten, lägger schema, rekryterar fler, fördelar arbetsuppgifter osv.

Som ÖIK-funktionär lovar vi att man bland annat får:

  • Fika vid ATG-hockeyettans matcher
  • Fika och lunch under TV-pucken
  • Fika och lunch under Paraishockey VM
  • Tillgång till A-lagets hemmamatcher under säsongen 2021/22.
  • En ÖIK-merch så du kan visa alla andra att du är stolt ÖIKare
  • Riktigt roligt och nya bekantskaper!

Intresseanmälan via denna länk

 

Har du fler frågor är du välkommen att kontakta arrangemangsansvarig Patrik Jemterborn: 070-671 20 08