Storseger för Vikings i Allettanpremiären!

Nybro Vikings startar Allettan på bästa sätt och vinner med klara 6-0 under söndagseftermiddagen i Liljas Arena mot gästande Huddinge IK.

Under söndagseftermiddagen var det dags för premiär i Allettan Södra när Nybro Vikings gästades av Huddinge IK i Liljas Arena. Det är hemmalaget som inleder den första perioden bäst och har en bra fart i spelet. Utdelningen kommer efter drygt halva perioden spelad när Anton Schagerberg gör 1-0 bakom den tidigare Nybromålvakten Albin Andersson, målet kommer efter ett bra anfall där Vikings får fast pucken i offensiv zon. Huddinge får sedan chansen i powerplay men hemmalaget gör det bra i boxplay. Vikings trummar på och har ett skott i ribban, även bortalaget skapar några chanser men 1-0 står sig.

I mellanakten blir det mycket fysiskt spel och en hel del utvisningar. I målprotokollet är det Nybro som gynnas av situationen då Juho Liuksiala sätter 2-0 i powerplay några minuter in i perioden. Kort därefter kommer Robin Wengdahl med bra fart och från kanten lyckas han också sätta 3-0. Några minuter senare får Vikings återigen chansen i powerplay och denna gången är det Eero Savilahti som hittar nätet till 4-0 som är resultatet efter två perioder.

I den tredje perioden utökar Nybro sin ledning i inledningen genom att göra 5-0, återigen ett mål i powerplay som denna gång signeras Janne Kettunen. Några minuter senare fastställs också slutresultatet till 6-0 genom Lukas Macklin. Huddinge har två lägen i powerplay under resterande del av perioden men Nybro och Pontus Eltonius i Nybrokassen håller emot. Tre poäng till Vikings!

Nybro Vikings spelar nästa omgång i Allettan Södra på onsdag den 8 december på bortais mot Mariestad BoIS, nedsläpp kl. 19.00.

Nybro Vikings – Huddinge IK 6-0 (1–0, 3–0, 2-0)
Målen: 1-0 (08.43) Anton Schagerberg (Robin Wengdahl, Erik Lindström), 2-0 (26.27) PP1 Juho Liuksiala (Viktor Bolin, Eero Savilahti), 3-0 (29.12) Robin Wengdahl (Erik Lindström, Anton Schagerberg), 4-0 (33.06) PP1 Eero Savilahti (Juho Liuksiala, Viktor Bolin), 5-0 (42.56) PP1 Janne Kettunen (Axel Lindström, Hannes Johansson), 6-0 (46.44) Lukas Macklin (Adam Persson, William Alftberg)
Skott: 33-26 (8-6, 11-10, 14-10)
Domare: Anton Söderlind
Publik: 1 173
Halva Potten: Vinstnummer 6525 och Vinstsumma 4810 kr