VH-seger i Allettanpremiären – Christoffersson nollade Skövde

Vimmerby Hockey tog tre poäng i söndagens Allettanpremiär borta mot Skövde IK efter seger med 3-0.

VH-målvakten Robin Christoffersson spelade stabilt matchen igenom och motade samtliga 30 skott från hemmalaget. Christoffersson inledde matchen starkt och spelade inspirerat när han gjorde flera viktiga räddningar i den första perioden, när Skövde stundtals tryckte tillbaka VH hårt.

Vimmerby spelade dock upp sig i mittperioden, och efter ledningsmålet av Todd Winder i powerplay tog VH över allt mer. Målet var för övrigt en stenhård fullträff på ett direktskott, 15 sekunder in i VH:s andra powerplay i matchen.

Och det skulle komma mer. VH fick en ny chans i powerplay och den här gången var det Tatu Kokkola som hittade Ludvig Vännström som fick stå helt obevakad framför Skövdemålet, och där vände han snabbt och lirkade upp 2-0 i nättaket.

VH hade bud på mer, där  bland Todd Winder hade två fina avslut och där Ludvig Vännström, Philip Elgestål och Tatu Kokkola hade skott i målramen.

3-0 kom först i den tredje perioden. Lucas Jidenius åkte sig fri men blev neddragen och domaren gjorde straff-tecknet. Philip Elgestål skickades ut för att ta straffen, och han förvaltade läget på bästa sätt med ett kliniskt avslut till 3-0.

Fler mål blev det inte. VH hade dock flera lägen att öka på ledningen i ett avslutande powerplay utan att få in pucken, men fick ändå summera en bra start på Allettan med tre stabila poäng och hållen nolla av Christoffersson (bilden).

Nu väntar några dagars träning innan Karlskrona väntar på hemmais kommande fredag.

Matchfakta Skövde-Vimmerby 0-3 (0-0, 0-2, 0-1)
0-1 (29.03) Todd Winder (Christian Lindberg, Tatu Kokkola) spel fem mot fyra
0-2 (39.18) Ludvig Vännström (Tatu Kokkola, Christian Lindberg) spel fem mot fyra
0-3 (49.27) Philip Elgestål (straffslag)