Det är mycket träning på skottrampen

Igår gjorde han mål igen, Erik Olsson. Det var hans tionde mål för säsongen och med det är han bäst i hela laget. Återigen så utnyttjade han sin fart på kanten och sitt snärtiga handledsskott för att göra mål. Men hur har han fått så bra skott, och varför är han ändå inte nöjd?

Erik Olsson: Tio mål och intern skytteligaledare så här långt, vad tycker du om din säsong?

– Det har funkat helt ok. Det startade mycket bra, sedan trappade det av, men jag är hyfsat nöjd med spelet även om det inte blivit så mycket poäng, men det var en skön start med mål direkt i allettanpremiären så det ska jag ta med mig in i serien.

Ja jag kallade det ett klassiskt Erik Olsson-mål där du bryter in från kanten och avslutar med ett snärtigt handledsskott…

– Ja jag har gjort en del mål när jag kommer på kanten, antingen knäpper jag in den eller så bryter jag in på mål, det har blivit några såna under åren…

Filip Thörnqvist han kallar dig snärte-Olsson!

– Ja det känner jag igen! Jag vet ej vem som började kalla mig det, men det har med handledsskottet att göra, det är lite kul.

Du har ett riktigt bra handledsskott!

– Jag kan ju inte skjuta slagskott så får ju försöka skjuta handledare istället.

Vad är hemligheten till ett bra handledsskott?

– Jag tränade mycket på skotrampen, det är så man får göra för att få ett bra skott, jag gjorde det mycket som yngre så det sitter väl i.

Apropå Filip Thörnqvist och även Andreas Appelgren så beskriver dom dig som att du inte bara är en målskytt, du är bra och viktig över hela isen. Kommentar på det?

– Det är fina ord! Jag vill vara en så komplett ishockeyspelare som möjligt, att kunna göra poäng men också kunna spela boxplay och i avgörande lägen, så det är fina ord som jag är nöjd över.

Du har spelat mycket med Simon Eriksson och Albin Kedbrant denna säsong. Hur är dom att spela med?

– Jag spelade mycket med Simon redan förra säsongen, det är en kraftfull spelare som orkar mycket. Stark och med ett bra skott som jobbar otroligt hårt, han är lätt att spela med. Kedbrant läser spelet väldigt bra och är en bra passningsspelare. Jag upplever att vi har en bra tyngd i vår femma, fast vi vill ha ut mer. Vi kämpar mycket, men vi har inte fått det att lossna riktigt, gör det det så kan det bli riktigt bra.

Ja ni skapar mycket!

– Ja men det har varit så för hela laget, vi skapar mycket men gör få mål. Det är inte bara vi utan hela laget, vi har pratat om det, att vi behöver göra fler mål.

Det kanske blir som den kända ketchupflaskan, att gör ni några så lossnar det sedan?

– Ja det kan mycket väl vara så. Vi har gjort mål och vunnit, men inte övertygat med vinst med stora siffror som vi borde gjort med tanke på övertaget, speciellt nu i en alletta där vi kommer få färre lägen, där måste vi snäppa upp.

Apropå alletta och tätare matcher, gårdagens allettanpremiär var en riktig kamp, jag fick nästan slutspelskänsla av matchen!

– Ja det är alltid så i den hallen, de brukar vilja ta tag i taktpinnen direkt. Men vi var påkopplade och spelade bra fysiskt och gör en bra match, men vi gör för få mål på lägena vi har. Som i andra där vi vinner skotten med 11-3 men förlorar den ändå. Så det var en sur förlust, vi spelade bra men skulle velat ha med poäng från matchen.

Men spelet har ni, då borde det lossna till slut ni har ändå 27 omgångar på er…

– Ja det är många matcher och vi har en spelidé som vi vet fungerar och som vi kommer fortsätta tro på, Vi har pratat mycket om att vi över tid kommer att vinna om vi håller oss till spelet och tror på det vi gör.

Så det var peppande ord i omklädningsrummet efter matchen?

– Som jag var inne på, vi är nöjda med spelet, men det är små detaljer som avgör, De gör mål i vårt powerplay, det är såna små detaljer som kommer avgöra varje match i hela serien, så det ska bli skönt med ny match redan på onsdag och blicka framåt.

Ja då väntar Nybro som ni mötte i kvalserien och stora favoriter som också vann sin första match i allettan klart….

– Det känns som att det inte det var länge sedan vi mötte dom. Vi vet vad som väntar, det blir alltid tuffa matcher. Det är ett bra lag som gör väldigt få misstag, jag tror det blir en match med få mål, det kommer bli tufft och en tight hockey. Men vi ska ta tag i det och köra som vi vill på hemmaplan och också vinna.

Och minst misstag vinner?

– Ja ofta är det smågrejor som avgör, nu är det två bra lag som spelar tight så jag tror det.

Till sist måste vi snacka Douglas Lögdal som gick center i din kedja. Hur tyckte du han skötte sig?

– För det första varv det otroligt kul att ha tillbaka honom, han är en härlig individ som är kul att ha med i laget, både vid sidan av isen även på isen.

Och han gjorde verkligen inte bort sig!

– Nej han kan spela på rutinen, hahahaha.

Av Krister Holm

Foto Anna Engström