Huddinge vann Stockholmsderbyt mot Väsby

På fredagskvällen var det Stockholmsderby i Björkängshallen. Huddinge inledde målskyttet i den första perioden efter mål i numerärt överläge. I den andra perioden kunde Huddinge återigen utnyttja ett numerärt överläge och utöka ledningen till 2-0. Väsby reducerade tämligen omgående men sedan drog Huddinge ifrån till 4-1 innan den andra perioden var till ända.

I den tredje periodens första halva kunde Väsby hämta ikapp och kvittera till 4-4, men Rasmus Dahlberg-Karlsson kunde, genom sitt andra mål för kvällen, se till att Huddinge till slut gick segrande ur matchen som slutade 5-4 till Huddinge.

Huddinge – Väsby: 5-4 (1-0, 3-1, 1-3)
Skottstatistik: 35-36 (20-9, 7-17, 8-10)
Målskyttar Huddinge:
1-0: Kim Lennhammer (Sebastian Frantz, Rasmus Dahlberg-Karlsson)
2-0: Felix Carenfelt (Sebastian Frantz, Alexis Binner)
3-1: Robin Sjörén (Christoffer Usov, Sebastian Frantz)
4-1: Rasmus Dahlberg-Karlsson
5-4: Rasmus Dahlberg-Karlsson

Nästa match för Huddinge är redan på söndag och även den matchen spelas på hemmaplan när Dalen gästar.