Favoriterna pallade trycket i norr

I onsdagskvällens fyra matcher i den norra serien skulle vi få se fyra klara favoriter palla trycket och samtliga ta tre poäng, vilket gör att kampen om Allettanplatserna hårdnar.

 

  • I Lombiahallen stod Kiruna AIF upp fint mot serieledarna Piteå men fick till slut se sig besegrade med 2-3 inför drygt 700 åskådare. Matchvinnare för Piteå blev William Carlén som satte den avgörande 2-3-pucken en bit in i den andra perioden. Även Joakim Högberg stod för en stark insats och var inblandad i samtliga tre Piteåmål.

 

  • Boden kom tillbaka från underläge två gånger om i bortamatchen mot Asplöven och kunde till slut rinna ifrån och vinna med 2-5. Sebastian Huczkowski gjorde sitt åttonde och nionde mål för säsongen och Boden tog sig upp på allt säkrare Allettan-mark med sina tre poäng.

 

  • Kalix kunde, med viss möda, besegra ett hårt arbetande Kiruna IF och gå om Vännäs upp på en andraplats i tabellen. John Hansson var poängbäst i Kalix med sina två assist och comebackande Sebastian Modén gjorde sitt första mål för säsongen. I Kiruna stod målvakten Filip Eriksson för en fin match och höll med sina 38 räddningar sitt lag kvar i matchen i 60 minuter.

 

  • I Skellefteå Kraft Arena hade Östersunds tvillingar Pontus och Linus Wernersson-Libäck stor uppvisning när Jämtarna vann med 3-5. Duon låg helt själva bakom tre av målen och Pontus fick äran att göra två av dom. I och med Östersunds vinst tog man över den femte och sista Allettanplatsen från Kiruna AIF.

 

Onsdagens resultat från Hockeyettan Norra:

Kiruna AIF – Piteå 2-3

Asplöven – Boden 2-5

Kalix – Kiruna IF 4-3

SK Lejon – Östersund 3-5

 

 

//Marcus Malmsten