Dags att plocka spöket Vallentuna

Genom segern mot Hammarby med 2-5 på fredag kväll tog SHC steget upp på rätt sida om kvalstrecket.

Ett taggat SHC åkte till Skärholmen och mötte ett Hammarby som verkat laddar med kuddar och fredagsmys. Redan efter 35 sekunder lyckades Elias Lindskog checka fast bajenförsvaret och servera kedjejompisen Lucas Lagerstedt till 0-1. Sedan rullade det på fram till 0-5 inför tredje perioden. Totalt sett var SHC överlägset Hammarby denna kväll. Och detta inte minst tack vare stenhårt jobbande 4e ytterforwardsparet Lucas Willner och Albin Berg.

Så här sa SHCs tränare Carl-Johan

Klint till HockeyEttan.se efter matchen:

— Det är en väl genomförd bortamatch där vi långa stunder får den matchbild vi söker. Alla jobbar hårt och ligger rätt i sina positioner. Sen kommer vår målvakt upp stort när det behövdes som mest. Hammarby gör två snabba mål i tredje perioden och det är klart att det blir lite stressat då med tanke på att vi har lite stukat självförtroende för tillfället.

På söndag eftermiddag spelas säsongens sista derby mellan Sollentuna och Vallentuna i Vallentuna ishall.

Helt klart är matchen ett bra tillfälle för SHC att rätta till balansen i de inbördes mötena från de senaste säsongerna lagen emellan.

På de senaste sex försöken har nämligen VBK avgått med segern. För att hitta en SHC seger måste vi tillbaka till november 2017. Med andra ord är det hög tid att avisa myten om att spöken finns.

Men matchen är såklart viktig även poängmässigt. En seger skulle ytterliga öka möjligheten för SHC att säkra kontraktet i HockeyEttan till nästa säsong.

Ses i Vallentuna söndag kl 16:00.