Veckans match: Inför Kalmar – Nybro Vikings

I Veckans match nummer tolv möts rivalerna Kalmar och Nybro Vikings. Matchen kan avgöra vem som vinner den södra vårserien och är givetvis utsåld redan på förhand. Vinner Kalmar ikväll så är man klara för playoff 1, vinner Nybro så har är Kalmar piskade att vinna onsdagens match borta mot Tyringe. Denna match sänds exklusivt på Aftonbladet Plus Premium, du hittar sändningen genom att klicka på länken längst ner i denna text.

–Vi kommer att gå all in ikväll. Det är Nybro som har pressen på sig att prestera då detta är deras sista match. Vi är nöjda med vår prestation, särskilt med tanke på alla skador som vi haft i truppen. Nu fyllde vi på med Tom Mäkitalo och Viktor Lindman inför att transferfönstret stängde så nu har vi en bra spets och även en bra bredd i truppen , säger Kalmarcoachen Lenny Eriksson.

–Det här är väl varje hockeyspelares dröm. Att få gå in och spela ett derby som är direkt avgörande för hur serien slutar. Vi vet vad som krävs av oss ikväll, vi måste ta tre poäng och vi är taggade inför uppgiften, säger Nybrotränaren Niklas Vikström.

Svenska spels odds på matchen: ( 1: 1.95, x: 4.45, 2: 2.83)

Matchen sänds live via  Sportbladet Plus Premium. Sändningen börjar 18.45.

/Mats Tjernström