INTERVJU MED ERIC WINBERGH

Hej Eric och varmt välkommen till Väsby Hockey. Vad gjorde att du valde att ta klivet till Vilda Väsby?

– Tack så mycket, Jag tycker Väsby verkar vara en klubb som passar mig bra, dom spelar med mycket fart och spelar en rolig hockey. Tom och jag har haft en bra dialog här nu efter min säsong med Hammarby och jag gillade det han berättade om klubben och tror Väsby kan vara en klubb jag kan utvecklas ännu mer i och ta nästa steg som hockeyspelare.

Du har ju mött oss fyra gånger under dina två säsonger i Hammarby. Hur har det varit att möta oss tycker du?

– Alltid varit tuffa matcher mot Väsby! Blir alltid matcher med hög fart och bra hockey matcher helt enkelt.

Vad känner du annars till om Väsby Hockey och känner du till några i laget sedan tidigare?

– Jag känner inte till så super mycket om Väsby faktiskt men bara fått höra bra saker om Väsby och vad jag sett när jag mött dem så spelar de riktigt rolig hockey med bra fart. Känner Martin Liljekvist då det känns som vi mött varann ändå sedan vi var små och nu får vi lira ihop för första gången. Spelade även ihop med Nick och Elliot en kort tid i Haninge.

Berätta lite om dig själv, vem är ishockeyspelaren Eric och vem är personen utanför isen?

– Som hockeyspelare är jag ganska lugn, försöker fokusera på rätt saker och för mig är det viktigt att försöka vara positiv oavsett hur det går. Utanför isen är jag en glad kille som gillar att prata och att skämta och ha roligt.

Du gjorde en klart godkänd första seniorsäsong i Hammarby men i din just avslutade säsong tog du än större kliv. Vad känner du själv om din egen utveckling ute på isarna i Hockeyettan?

– Denna säsong med Hammarby fick jag spela väldigt mycket och tror det har varit en stor anledning till att man har tagit ett större kliv. Jag tycker även jag kommit in mer i seniorhockey nu än förra året. Det är ett stort steg att gå ifrån att möta killar i samma ålder till att möta killar som är 5 år äldre.

Har du förändrat något i ditt spel på grund av det om man betänker på poängexplosionen den gångna säsongen?

– Har blivit lite mer självsäker med pucken och vågar göra lite mer ute på isen än tidigare. Fick testa att spela center vid mellandagarna och sedan hitta min kedja riktigt bra kemi och därmed så blev några poäng som trilla in.

Vad tycker du annars kännetecknar ditt spel och vad är dina styrkor respektive sidor som du gärna vill förbättra?

– Mina styrkor är min fart och teknik och just de två kännetecknar mig rätt bra som spelare. Jag skulle behöva förbättra mitt närkampsspel samt spela jämnare.

Vad har du annars för målsättning med ditt hockeyspelande, såväl kortsiktigt som långsiktigt och vad känner du att du behöver jobba på för att ta dig till dina mål?

– Mitt mål med hockeyn är att ta mig så långt jag kan och förhoppningsvis en dag kunna spela hockey på heltid. Mitt kortsiktiga mål är att göra en riktigt bra säsong med Väsby och hjälpa laget så mycket jag kan samt få spela lite allettan hockey.

Slutligen Eric, vad kommer att känneteckna dig i Väsbytröjan säsong 19/20?

– Det som kommer känneteckna mig i Väsby tröjan är min fart och teknik och samt en vilja att vinna!

//Eric Winbergh

Foto: Hammarbyhockey.se

FÖREGÅENDE INLÄGG