Hylla laget i sista hemmamatchen

När HHC på torsdagskvällen går ut till spel i allsvenska kvalet mot Boden i Glysishallen blir det säsongens 57:e (!) tävlingsmatch. Och sedan återstår det ”bara” en match – på söndag i Tranås – innan säsongen är över…

Laget kom hem till Hudiksvall vid halv åtta på onsdagsmorgonen efter resan från Kristianstad och i bagaget ingick inte bara utrustningen utan också en poäng som kan tyckas betydelselös, men som verkligen skickar tydliga signaler om hur spelarna ser på både nutid och framtid.

– Man är väl lite mör efter bussresan, men det går över. Jag har själv lite svårt att sova i bussen, men många av de andra slocknar direkt och verkar sova skönt, säger #10 Jonas Lindström (bilden) som låg bakom den sköna kvitteringen i tredje perioden mot Kristianstad.

– Vi är inte fysiskt trötta trots att det har varit så många matcher, och det visade vi väl där nere i Kristianstad. Just nu handlar det väl mest om att hitta motivation och mental styrka, men vi har så många vinnarskallar i laget så det blir nog inte så svårt, menar HHC:s lagkapten.

Matchen mot Boden blir nu Hudik-publikens sista chans att hylla laget, som nu har skrivit hockeyhistoria och som faktiskt fortfarande har en möjlig chans att bli fyra i kvaltabellen. Men då krävs det att HHC vinner sina matcher mot Boden och Tranås, samtidigt som Tranås också förlorar sin match mot Kristianstad. Och större sensationer än så har vi väl sett.

– Jag känner absolut en stolthet över det vi har gjort den här säsongen, men samtidigt finns det också en sorts besvikelse. Med lite flyt kunde vi ha varit på Kristianstads nivå i tabellen. Så små marginaler har det handlat om. Men det har varit en fantastiskt rolig säsong tillsammans med spelare som är tävlingsmänniskor ända ut i fingerspetsarna, säger Jonas Lindström.

Själv hade han stora förhoppningar om att HHC skulle kunna vara med hela vägen och slåss om de två topplatserna i kvalserien.

– Ja, jag kände att vi kunde ha en chans. Nu fick vi en tuff öppning mot Vita Hästen borta i kvalpremiären, men vi var trots allt inte så långt efter, tycker Jonas.

Två matcher kvar – och sedan blir det vila. Eller…?

– Det har ju varit ett par veckor med bara hockey. Man har levt i en bubbla hela tiden, så det kommer nog att kännas lite tomt några dagar när det sedan är över. Nu måste vi få landa lite och sedan går vi vidare, tycker Jonas Lindström.

I matchen mot Kristianstad saknades #24 Conny Strömberg och #33 Tommy Stenqvist. HHC hade en träningsfri onsdag för att samla nya krafter, men går på is igen redan på torsdag förmiddag och först då vet vi deras fysiska status inför matchen mot Boden.

Skribent: Lars Gösta Larsson