Succéjunioren belönas med A-lagskontrakt

HC Dalen har valt att lyfta upp och skriva A-lagskontrakt med talangen Nils Gunnarsson till kommande säsong. Nils har Skillingaryds IS som moderklubb och har till största delen av karriären spelat i lägre divisioner. Nils anslöt från moderklubben till Dalens J20-lag inför förra säsongen och gjorde succé med 63 poäng på 25 spelade matcher (27+36). Efter framfarten i HC Dalens J20-lag belönades han med en utlåning till Malmö Redhawks J20  SuperElit där det blev tre spelade matcher.

-Det känns fantastiskt roligt och det är världens chans för mig att få spela med A-laget. Vi pratade lite om att det kanske skulle bli aktuellt under säsongen men det var aldrig något som var helt klart. Jag gjorde en poängmässigt bra säsong och anledningen till det var att jag spelade tillsammans med riktigt bra spelare. Vi hade ett riktigt bra J20-lag och vi tog oss upp i J20 Elit och ser man till laget och de spelare som är kvar så är jag säker på att flera av dom kommer få spela med A-laget i höst. För egen del så gäller det att gnugga på hårt för att behålla min plats, men jag har en bra sommarträning i ryggen och ser fram emot säsongen det ska bli oerhört roligt.

Ungdomsverksamheten är på rätt väg

Dalens J20 tränare Gustav Carlsson är glad över att Nils Gunnarsson belönas med ett A-lagskontrakt vilket är ett tydligt tecken på att Dalens ungdomsverksamhet är på rätt väg och förhoppningsvis sprider det sig ner i åldrarna.

-Först och främst är det fantastiskt roligt för Nisse då han verkligen är värd chansen. Det är en riktigt duktig ishockeyspelare som stundtals leker ishockey. Han är ung och behöver lite skolning men jag är säker på att han kommer bli en riktig fin publikspelare. Att han belönas med ett A-lagskontrakt visar samtidigt att vi är på rätt väg och menar allvar med ungdomsverksamheten och vårt mål att få spelare att ta ännu ett kliv i karriären, säger Dalens J20-tränare Gustav Carlsson.

Statistik för Nils finns här  

Piotr Arvidsson