Arbetsinsatsen lovade gott trots förlust i derbyt

Försäsongen är igång på riktigt. För under onsdagskvällen begick Skövde IK sin träningsmatch-premiär när laget tog emot ärkerivalen Mariestad BoIS HC inför 1273 åskådare i Billingehov.

Tidigare år har det varit svårt för Skövde mot just Mariestad men arbetsinsatsen under onsdagskvällen visade på ett hungrigt Skövde IK som vill ta revansch på förra säsongen och laget stod upp riktigt bra.

-Det var en bra värdemätare direkt, det blir lite mer känslor när det är derby och jag tycker det är två lag som ställer upp och tar kampen, sa Johan Hellström efter matchen.

Första tio minuterna av matchen var det Skövde, Skövde och återigen Skövde som stod för målchanserna medan gästerna tvingades försvara sig.

Johan Planeby hade en fin chans efter drygt fyra minuter av matchen men blev upphakad i skottögonblicket och gästernas Tobias Sandberg hade inga problem att avvärja den gången.

Knappa minuten senare var det Axel Abrahamsson som högg på en retur efter skott av Jesper Erlandsson men återigen parerade den duktige BoIS-målvakten.

Det dröjde knappt tolv minuter innan gästerna fick sin första kvalificerade målchans och då small det till direkt, som en blixt från klar himmel.

Lucas Jidenius störtade mot målet, satte dit klubban och fick tillräckligt mycket träff på passningen från Erik Olsson och Jim Jakobs för att den skulle leta sig in bakom Hugo Fagerblom.

När gästerna sedan fick sitt första powerplay i matchen efter dryga 16 minuter ökades ledningen på till 0-2. Eddie Davidsson vann tekningen, spelade pucken till Tobias Björklund som valde att spela Ludvig Karlsson och backen hittade tredje maskan ovanför Fagerbloms axel.

-Vi är inte sämre än Mariestad här idag, det är fyra kedjor som verkligen kör, sen finns inte timingen där än, men det kommer att komma. Det var ett jättekliv framåt jämfört med förra säsongen, ansåg Johan Hellström.

I den andra perioden var det gästerna som inledde bäst och tryckte tillbaka Skövde rejält på hälarna men målen uteblev och Skövde växte in i matchen på nytt.
Dennis Santesson fick premiärmåla när han tryckte dit reduceringen efter knappa tio minuter och presenterade sig för sin nya hemmapublik.

Men mittakten var till stora delar gästernas. Bland annat hade Douglas Lögdal ett skott som tog i målramen efter drygt 13 minuters spel.
Målet kom istället efter knappa 17 minuter när Lucas Jidenius stod för en fin soloakt och hängde in trissan via stolpen och in i målet.

I den tredje akten försökte SIK komma tillbaka men BoIS försvarade sig väl och såg till att hemmalaget inte kom till några överdrivet farliga målchanser.
Gästerna skapade en farlig chans under de avslutande 20 minuterna, Simon Ericsson och Johan Frick kom två mot noll med Fagerblom men avslutet från Frick gick en bit över målramen och chansen rann ut i sanden.

Skövde gjorde vad de kunde för att komma tillbaka och plockade bland annat ut Fagerblom när det återstod knappt två minuter men gästerna höll undan och tog säsongens första prestigeseger lagen emellan.

-Kul att komma igång, självklart hade vi velat vinna men nu gjorde vi inte det, jag tycker ändå vi gör en bra arbetsinsats och visar en skridskoåkning som vi inte visade upp på hela förra säsongen, kan vi behålla denna intensiteten så kommer det bli jäkligt kul, anser Johan Hellström.

Redan på lördag är det dags för nästa match för Skövdes del när klubben bjuder på inträdet under SIK-dagen. Då kommer ytterligare ett Skaraborgslag på besök när Grästorps IK med Tom Lundgren och Oscar Ahokas i spetsen kommer till Billingehov.

-Jag gillar att vi jobbar i 60 minuter, det ska vi ta med oss. Jag vill se att vi fortsätter med den här arbetsinsatsen, att vi är skridskostarka och att vi är jobbiga att möta, det är det jag vill se denna veckan. Fortsätter vi med den här arbetsinsatsen så kommer jag ta helg med ett leende faktiskt, avslutade Johan Hellström.