Kiruna AIF till DM final mot Luleå HF !

Efter ett mycket bra genomfört DM blir det nu final mot Luleå. Finalen förväntas spelas 13:e eller 14:e December i Kiruna. Speldag är dock inte bekräftat ännu, men med tanke på spelledigt i SHL och Hockeyettan denna helg tyder mycket på att det blir något av dessa datum.

DM spelet inleddes med något så unikt i hockeysverige som ett statsderby mot KIF. I en fartfylld match vinner vi med 3-1. Vår första period är riktigt bra. Leder ”bara” med 1-0 trots 4-5 ”heta” målchanser. Vi blir därefter lite för avvaktande samtidigt som våra motståndare höjer sig. Dom gör 1-1 i powerplay efter 7 minuter i andra perioden, men efter detta tar vi åter kommandot och spelar både klokt och förståndigt. Vi vinner helt klart rättvist med 3-1 och får härmed en härlig start på detta DM.
Piteå i match 2 blir precis så tuff och svår som väntat. Med ett bra försvarsspel lägger vi grunden till vår vinst med 1-0. En riktig ”lagseger” som alla kan känna en stor stolthet över och där ingen faller ur ramen.

Med endast 2 timmar efter vår ”urladdning” mot Piteå var det då dags för turneringsfavoriten Boden. Ett namnkunnigt lag som vi andra lag inte ens är i närheten av. Mentalt är vi inte riktigt närvarande och kommer direkt i underläge. När sedan Boden gör 4-0 i powerplay efter 15 minuter känns matchen som avgjord. När dessutom regelverket är som så att inbördes möte går före målskillnad spelas mer matchen av och focus läggs mer på vad som komma skall. Boden vinner till slut med 7-1 efter 4 raka mål i powerplay.
Då var det dags för dag 3 i detta DM spel. Först ut var match mot hemmalaget Kalix. Vi gör redan efter 2 minuter 1-0. Detta genom ett bra powerplay. Sedan dröjer det till 10 minuter in i andra perioden innan vi satte 2-0. Slutresultatet fastställs till 3-1 efter åter igen en mycket väl genomförd match. Härligt och inte minst starkt att kunna ”studsa tillbaka” efter en mindre bra prestation i matchen före.
Sist ut var då Brooklyn. Här låg vi under med 2-0 innan matchen ens börjat. Ett handikappsystem ger 2 måls överläge per underliggande serie. Vi gör här vad som krävs och vinner till slut med 6-2.

”Efter arbete”, mat och därefter en spännande hemresa. Det var många uppkopplade livesändningar i bussen ! Alla fullt medvetna om att vid vinst för Kalix mot Boden i turneringens sista match, blir det final mot Luleå i Kiruna ! För mig börjar Kalix matchen förvånansvärt bra. Vinner skotten i första med hela 19-5 och har flertalet lägen att ta ledningen. Andra perioden blir något jämnare och med en för person med hjärtproblem inte hälsosam avslutning. Efter en minst sagt rafflande avslutning gör Kalix 1-0 med endast 24 sekunder kvar. AIF är härmed 1:a i en serietabell som aldrig ljuger.

Vi vinner DM poolspel efter en mycket bra genomförd turnering. Ingen nämnd, ingen glömd, men där alla ska känna en stor stolthet med sin och vår prestation. Gemenskap – Tradition – Stolthet gav ännu en gång ett fantastiskt resultat !

Nu kommer ”Björnarna från Luleå” till Kiruna och Lombia. En unik händelse som jag verkligen hoppas att alla bidrar till att blir en minnesvärd och trevlig tillställning. Med rätt och bra stöttning från berörda samarbetspartners kan detta bli ett arrangemang utöver det vanliga.