Väsbyseger mot Lindlövens IF

Väsby Hockey gjorde ungefär det man skulle men inte så mycket mer när laget slog tillbaka ett piggt Lindlövens IF med siffrorna 3-1.

Falken fick en flygande start, vilket hade kunnat vara en rätt klatschig rubrik i sig. Men nog fick återkomsten i Väsby för Fredrik Falk en lysande start när det var just Fredrik som dunkade in ledningspucken i matchens femte minut. Det efter en fin framspelning och förarbete av den ständigt alerte Eric Winbergh.

Annars var det närkingarna från Lindesberg som var piggast i inledningen men Väsby kom sakta men säkert in i matchen och laget utökade även ledningen när Nick Hedemyr distinkt satte 2-0 via ribban och in i ett friläge. Härligt för Nick att få fira ett mål igen för denna målspruta behöver Väsby sannerligen ha igång även i seriespelet.

Andra perioden var det Lindlöven som precis som laget gjorde till en början av matchen, hade det bästa av spelet. Väsbys målvakt Edvin Olofsson fick stå för några riktiga prakträddningar för att hålla sin nolla intakt.

Annars var perioden utan någon riktig karaktär och det krävdes ännu en utökning i målprotokollet för att Väsby skulle tända till på riktigt. Manfred Ehlers var det som tråcklade in 3-0 bakom Isak Mantler i gästernas kasse och det var den sistnämnda som fick jobba hårdast ute på isen mot slutet av perioden då Väsby äntligen hittade fram till några härligt långa anfall.

Väsby inledde även den sista perioden piggt och distinkt men ju längre perioden led desto mindre såg Väsby ut att bry sig ute på isen. Det blev för lojt, för långsamt och alldeles för ihåligt mellan lagdelarna vilket Lindlöven tog tillvara på ordentligt.

Laget sköljde stundtals över Väsby och att det dröjde till den nionde minuten innan deras enda reducering föll ska framförallt tillskrivas målvakt Edvin Olofsson som spelade som en gigant längst bak. När målet föll hade han till och med hunnit rädda två gånger om men när försvararna framför honom inte lyckades rensa så blev det tredje gången gillt för Lindlöven innan nollan var spräckt.

Det var sedan också Lindlöven som satte tonen under resterande tid av matchen. Väsby tog en timeout för att reda ut begreppen och det blev lite bättre i spelet efter det. Men på det hela är den sista perioden ingenting att skriva hem men det positiva var ju ändå att Väsby vann trots att spelet stundtals hackade, och det är ju en styrka i sig.

Spelarmässigt vill jag lyfta fram Edvin Olofsson, Fredrik Falk samt Eric Winbergh som jag tycker var den trion som lyfte sig över mängden.