ATG huvudsponsor i Hockeyettan

Måndagens webb-sända upptaktsträff inför helgens seriestart i HockeyEttan inleddes med en nyhet som innebär att ATG (Aktiebolaget Trav & Galopp) går in som huvudsponsor för HockeyEttan, som nu under åtminstone tre år framåt blir ”ATG HockeyEttan”.

När sändningen började var det helt oväntat den alltid lika entusiastiske, engagerade och påläste travreportern Per Skoglund, med rötterna i Gävle, som dök upp i rutan som programledare. En roll som han annars flera gånger i veckan har i tv-sändningar från svenska travbanor med V75 som huvudnummer.

Exakt vad avtalet innebär för organisationen HockeyEttan och för klubbarna i ATG HockeyEttan är ännu oklart. Avtalet är så dagsfärskt att de sista detaljerna ännu inte finns tillgängliga.

– Vi är glada för att ha hittat en helhetslösning med en partner som har muskler inom både spel och tv-sändningar och dessutom med en stark folklig förankring i hela Sverige, säger HockeyEttans ordförande Ronnie Glysing.

– På ATG har vi sett hur spelet och sporten bygger varandra. Med det i ryggen plus vårt och
HockeyEttans starka lokala engagemang kan vi tillsammans skapa ännu bättre sport- och spelupplevelser, säger Katarina Widman, Chief Commercial Officer på ATG.

ATG får med samarbetet möjlighet att synas runt ligans alla matcher och lag.

– Vi ser massor av möjligheter inom marknadsföring, spel och sändningar, men vi har precis skrivit på samarbetsavtalet och det är lite tidigt att gå in på detaljer. Vi får återkomma med vad och hur när vi kommer dit, säger Katarina Widman.

Tre lag ”sticker ut”

När det sedan var dags för klubbarna från ATG HockeyEttan östra att presentera sig själva, sina målsättningar och sina tips inför serien var det tydligt hur tre lag ”sticker ut” när det gäller favoritskapet. Huddinge har många förespråkare som seriesegrare men både HHC och Visby nämns med respekt.

Huddinge har också det lägsta ATG-oddset med 2.05 gånger pengarna medan HHC har 2.60. För Visby är oddset 6.75 och därefter följer Väsby med 7.75, Vallentuna 35, Enköping 50, Hammarby 75, Sollentuna, Strömsbro och Wings 100 samt Hanviken och Segeltorp 180 gånger pengarna.

Från seriefavoriten Huddinge representerade Mikael Österblom, som påpekade att klubben satsat hårt på att ”hämta hem” unga spelare med rötterna i klubben eller Stockholm.

– I årets trupp är det bara en som tidigare aldrig har spelat i Huddinge. Att många tror på oss är väl bara ett tecken på att vi har gjort någonting rätt, tyckte han.

– Alla kommer att vilja slå oss, det får vi räkna med. Men det är inte nu vi ska vara som bäst. Det är i mars, menade Österblom.

Från HHC var Per Ljusteräng på plats och han underströk att det nu ska bli kul komma igång med seriespelet.

– Målet är naturligtvis att vi ska vara med i toppen. Har man varit där uppe en gång så vet man vad som krävs för att gå hela vägen och det ska vi försöka förädla nu. Vi har ju fått in spelare som också har den erfarenheten, konstaterade HHC-tränaren.

På frågan om en jämförelse mellan fjolårslaget och årets spelartrupp svarade Per Ljusteräng:

– Jag har dålig koll på hur det såg ut då. Det mesta är ju nytt i den här serien, det är nya lag och nya ishallar för mig. Nu vill vi bara komma igång och börja tävla.

Bland övriga förväntade topplag fanns det överlag stor tilltro hos tränarna.

– Vi har blivit bättre och bättre för varje år. Det känns bra för dagen och vi tror på vårt koncept och vårt lag, sa Viktor Tuurila från Väsby.

Även från Visby fanns det tilltro inför serien. André Lundholm:

– Det känns bra. Vi har fått några starka nyförvärv. Vi har höga målsättningar, men vi har bara två träningsmatcher bakom oss inför hemmapremiären mot Hammarby på fredag.

Den matchen blir den allra första som spelas i nya ATG HockeyEttan. Och sedan är vi igång. På söndag ses vi i Glysishallen när HHC tar emot Sollentuna i hemmapremiären.

Skribent: Lars Gösta Larsson