Inför premiären med kaptenen

197 dagar av väntan är över, idag spelar äntligen Mariestad Bois match igen. Nykomlingen Linden hockey från Eskilstuna står för motståndet och som alla vet brukar nykomlingar vara tuffa i inledningen. Bois lagkapten Filip Thörnqvist kommer ha an viktig uppgift att leda laget till tre poäng.

Premiär i eftermiddag, vad har du för känslor inför den så här bara timmar innan?

Att det ska bli jättekul att det drar igång! Det är inspirerande att det drar igång på allvar nu efter en tuff och intensiv vår och sommar, det är nu det börjar på riktigt.

Ni har en tuff uppgift i att möta en nykomling på bortaplan, nykomlingar brukar starta serierna inspirerat.

Alla lag kommer vilja slå oss, så det gäller att vara ödmjuka idag också. Dom kommer vara inspirerade och det lär vara mycket folk för deras del, så det gäller att vara ödmjuka och göra det vi pratat om.

Vad är det ni ska tänka på?

Fokus ligger på vårt eget spel och att göra det konsekvent. Att ha fart i spelet och i att ha tålamod, kan vi ha det så tror jag vi kommer åka dit och vinna. Vi kommer inte avgöra första 10, det är resultatet efter 60 minuter som gäller, har vi tålamod så vinner vi om vi följer vår spelidé.

Hur tycker du truppen ser ut?!

Den ser bra ut, det är en spännande blandning av ungt och erfaret, det känns välbyggt. Nu gäller det att få ihop det och kriga, nu är det upp till oss.

Hur revanschsugna är ni?

Sjukt! Det känns som att vi ska visa vilket bra lag vi är i år, men vi får inte sväva iväg utan ta en match i taget. Nu är det först Linden som gäller och det kommer bli jättetuff, sedan får vi ta det dag för dag.

Ni har stuckit ut näsan och satt som mål att ni vill vinna serien!

Jag tror inte det bara är vi som vill det, alla vill vinna. Men vi är ett gäng vinnare och då vet jag inte om det är att sticka ut näsan, men vi vill vinna varje dag.

Det är ändå ett tecken på självförtroende att våga gå ut och säga det.

Så är det, vi tror på oss själva, inget snack oms saken. Men återigen gäller det att vara ödmjuka! Vi kommer vara jagade och ingen match är lätt, men vi är så pass bra när vi är ödmjuka att då är i tuffa att möta.

Ännu en säsong är du kapten, hur kommer du leda laget?

Jag kommer vara mig själv och driva på ute på isen och visa att hårt jobblönar sig. Sedan är jag inte ensam utan vi är många som hjälps åt och stöttar varandra, alla har samma värderingar också, så det är lätt att vara kapten.

Då önskar jag er stort lycka till!

Ja tack, hoppas att vi får bra stöttning på läktarna i vinter!

Av Krister Holm

Foto Anna Engström