Klar premiärseger

Det blev en klar seger i seriepremiären för Bois del när man åkte till Eskilstuna för att ta sig an nykomlingen Linden hockey. Eddie Davidsson premiärmålade och Jesper Lindén gjorde tre mål innan slutresultatet kunde skrivas till komfortabla 0-6.

Det var nog inte många som trodde det skulle gå så enkelt för Bois som det gjorde. Nykomlingar brukar alltid starta serier frejdigt, speciellt som de nu hade hemmaplan i en seriepremiär mot seriefavoriterna. Med allt att vinna och med en bra säsong i ryggen (man gick ju upp) så är det bara att ösa. Många förväntade sig därför säkert en anstormning av Linden till att börja med, men av det blev det intet. Första perioden var istället ett litet ställningskrig fram till drygt fem minuter var spelade då Bois fick matchens första powerplay. Powerplay har fungerat riktigt bra under försäsongen och det tog man med sig också in i tävlingsmatcherna, för det tog bara 29 sekunder innan Eddie Davidsson krutade in ett direktskott rätt upp i Oliver Erikssons klubbhandskryss till 0-1 efter ett pass av Tobias Björklund. Lukas Jidenius skymde Oliver förtjänstfullt. Efter det tar Bois över lite mer och man är också ett stolpskott ifrån att göra 0-2.  Bois får strax efter det spela boxplay men utöver något skott från blå så händer inte mycket. Med ett par minuter kvar av perioden får Eskilstuna sin bästa chans med ett skott i bra läge men Sandberg räddar. Med endast två sekunder kvar av perioden så kommer ett viktigt psykologiskt mål när Bois gör 0-2. Jesper Lindén tar snyggt ner en lobbpuck, passar Tobias Aronsson som lägger tillbak

a den till Jesper som snurrskjuter in pucken.

Om den första perioden var hyfsat jämn så tog Bois ett kraftfullare tag om den andra perioden. Redan efter 40 sekunder så kommer Linus Engqvist fri men Oliver Eriksson räddar. Bois fortsätter trycka på och har bud på ett 0-3-mål flera gånger om innan det till slut kommer efter en stark individuell prestation. Jesper Lindén kommer från vänster sarg, gör en gubbe och driver in på kassen och trycker in den från nära håll. Bois press får ett avbrott när Bois åker ut två minuter för för många spelare på isen, men man avvärjer det rätt så enkelt och sedan tar man tag i taktpinnen igen. Simon Eriksson tar ordentlig fart längs med högerkanten, rundar kassen och lägger sånär in den köksvägen, och på returen är Linus Engqvist millimeter från att slå in returen. 0-4 kom dock strax efter. Efter en tekningsvariant hittar Ludvig Collberg Filip Engqvist rakt framför kassen som hänger upp den högt i plockhandshörnet.  Bois åker på ny utvisning, en utvisning man dödar totalt, och sedan låser sig spelet ett tag. Linden försöker checka högt på Bois och det ger läge för en flera spelvändningar och det är på en spelvändning 0-5 kommer. Jesper Lindén kommer i en 3 mot tvåa, försöker runda sin back men när inte det går så lägger han istället bak den till Tobias Aronsson som rakt framifrån från rätt nära håll drar upp pucken i nättaket. Efter målet har man också eventuellt 0-6 inne, när ett skott från jesper Lindén träffar underkanten på ribban och ner i vad som såg ut innanför linjen, men studsen gör att pucken åker ut igen och inget mål döms.

Till den tredje perioden hade Linden bytt målvakt. Oliver Eriksson hade fått nog och Anders Olsson kom in istället. Han fick börja med att göra en lysande räddning på Douglas Lögdahls friläge. Bois dominerar kraftigt spelet men gör ett par slarviga uppspel som gör att Linden kan vända och skapa två riktigt feta lägen, men Sandberg räddar ena och det andra kommer inte ens till avslut. Bois har i mitten av perioden ett anfall där man parkerar i anfallszon 3-4 minuter och skapar flera riktigt bra chanser men Anders Olsson storspelare. Med drygt tre minuter kvar kan han dock inte stå emot längre. Jesper Lindén kommer i en två mot etta och väljer att avsluta själv i målvaktens plockhandskryss till 0-6. Efter det så har Linden en chans att spräcka Tobias Sandbergs nolla men Sandberg är snabb i sidledsförflyttningen och hinner rädda direktskottet.

Bois gör en riktigt bra insats och vinner med 0-6. Jesper Lindén är lätt att lyfta fram idag då han gör tre mål och ett assist, men också Eddie Davidsson är framgångsrik i poängprotokollet med ett mål och två assist. Detta var dock en laginsats där ingen föll ur ramen, det var många som gjorde det riktigt bra idag. Nu väntar väntade topplaget Forshaga i hemmapremiären på onsdag med bland annat SM-guldvinnande Robin Sterner i laget. Det kommer att bli en riktigt häftig match och inramningen lär inte bli sämre med både stort tifo och hyllning utav en riktigt Boislegendar som gör sin 300:e Boismatch. Det vill ni inte missa!