ÖHF tappade i slutet

Örnsköldsvik HF var på väg mot en ny trepoängare men fick se Kiruna IF vända under slutdelen av tredjeperioden.

– Det känns riktigt surt att komma ifrån den här matchen utan poäng. Men vi gör många bra saker och det får vi ta med oss, säger Lennart Hermansson.

Efter en mållös inledningsperiod tog Kiruna IF ledningen 6:39 in i period två. Mindre än tre minuter därefter kvitterade ÖHF genom Linus Skager och därefter dominerade ÖHF matchen. 2-1 kom också genom Oscar Frestadius.

– Vi har lägen för att kliva ifrån ytterligare där och då hade vi också kunnat ta med oss tre poäng, konstaterar Hermansson.

Kiruna IF kvitterade tidigt i slutperioden men strax därefter såg Linus Skager till att återigen sätta ÖHF i förarsätet när han gjorde sitt andra mål för dagen. Mitt i slutperioden åker ÖHF på matchstraff och dessutom ytterligare en utvisning och i spel fem mot tre kvitterar Kiruna IF. Gästerna avgör sedan matchen på ett straffslag.

– Det är några olyckliga situationer som fäller oss, säger Hermansson.

Örnsköldsvik HF – Kiruna IF 3 – 4 (0-0, 2-1, 1-3)

Period 1:

Skott: 6-11.

Period 2: EQ 0-1 (06:39) Anthony Paskaruk (Iliari Metsola, William Otter), EQ 1-1 (09:12) Linus Skager (Eemeli Skantz, Nicklas Nordenberg), EQ 2-1 (16:17) Oscar Frestadius (Anton Karlström, Marcus Byström)

Skott: 10-8.

Period 3: EQ 2-2 (01:55) Martin Söderberg (Anthony Paskaruk, William Otter), EQ 3-2 (03:53) Linus Skager (Anton Näsström, Eemeli Skantz), PP2 3-3 (11:46) Simon Thyni (William Otter, Olli-Aleksi Pietilä), PS 3-4 (15:07) Olli-Aleksi Pietilä