Borlänge blev nollade på hemmaplan i toppmötet mot Mariestad

Under söndagseftermiddagen så vankades seriefinal i Borlänge ishall då Borlänge tog sig an serieledande Mariestad BoIS.

Borlänge låg 1 poäng bakom Mariestad inför omgången och då Grums spelade under gårdagen och vann så hade man gått om Borlänge med 1 poäng dessutom så Borlänge hade chansen att sätta sig i serieledning vid vinst.

Det var en händelsefattig första period där det kändes som att Borlänge tog tag i spelet, Mariestad spelade disciplinerat försvarsspel och låg på kontring. Inga direkta farligheter skapades de första 20 minuterna trots att gästerna hade 2 powerplaychanser.

I den andra perioden öppnade spelet upp sig mer. Och det var gästerna som skulle ta ledningen. Efter ett anfall på högerkanten kom pucken till backen Ludvig Karlsson som tog avslut, framför mål placerade sig Eddie Davidsson och styrde in 0-1 mellan benen på Alexander Johansson efter 6.36.

Borlänge spelade bra efter målet och hade ett par bud på kvittering men gästernas målvakt (förre BHF keepern) Tobias Sandberg var stabil.

I periodens slutskede dundrade backen Marcus Björk ett skott som tog i överkanten av ribban så det var nära 1-1 inför slutperioden.

I den tredje akten såg gästerna till att hålla BHF på utsidan. Man hade svårt att få till de farligare chanserna i slottet utan lät BHF ta skotten utifrån med fri sikt för Sandberg.

När man väntade sig den värsta anstormningen från BHF kom avgörande. Jesper Lindén serverade Douglas Lögdal som med en back-hand hittade luckan bakom Johansson.

I öppen kasse fastställde sen Filip Engquist slutresultatet till 0-3.

skott totalt 37-26 (10-6, 17-12, 10-8)

utvisningar BHF 5×2 Mariestad 5×2

domare Henrik Nyberg

En jämn tillställning där BHF hade svårt att ta vara på sina chanser. Visst saknades Markus Persson som är lagets bästa poängplockare men hela laget skapade tillräckligt med chanser att göra mål men den rätta skärpan saknades eller så fick man inte in folk på mål som kunde styra eller slå in returer.

Mariestad stod för en gedigen bortamatch och tränare Andreas Appelgren är nog helnöjd med lagets insats.