Viktig match väntar mot Lejon

Seger i dag – då kopplar KIF ett jättegrepp om femteplatsen.

Men Robert Lahti väljer att inte blicka för långt fram.

– Jag väljer att leva i nuet. Det positiva är att vi har allt egna händer. Gör vi bara ett bra jobb så går det vägen, säger KIF-tränaren.

En titt i tabellen får pulsen att stiga. Just nu är KIF i topp fem som innebär spel i Allettan.

En seger över Lejon samtidigt som Kalix förlorar mot det tuffa motståndet, Östersund skulle innebär att Kiruna IF rycker ifrån.

– Så är det. Men samtidigt…Östersund förlorade senast borta mot Övik. Jag vet inte om de tränar för Allettan redan nu eller inte. Men slutsatsen som man till slut alltid landar i är att vi måste spela våra matcher på det sättet som vi har gjort hittills. Det låter kanske tråkigt, men vi får spela först och efter det får vi summera tabellen, säger Robert Lahti.

Införa dagens superviktiga match mot Lejon i Lombia ishall 16.00 (du kommer väl?) har KIF en del skadeproblem.

Calle Källström åkte på en smäll under förra veckans bortaturné. Lagkaptenen är inte med mot Lejon.

– Calle har varit vår kapten och drivit på laget på träningar och på matcher, varje dag. Han har varit en viktig spelare i vårt sätt att spela så det är ett kännbart avbräck. Det är svårt att säga när han kommer tillbaka. Vi får ta det vecka för vecka. Han kan eventuellt vara med nästa helg, säger Robert Lahti.

Klart är även att Martin Söderberg tvingas stå över på grund av en skada.

– Han har fått en smäll i en tidigare match och är inte hundra. Vi tar det säkra före det osäkra och vilar honom. Vi tar det vecka för vecka när det gäller honom också, säger Robert Lahti.

KIF har tolv forwards till förfogande till dagens match.

– Vi har en stor tilltro till vår trupp. Den är bred nog för att klara av det här och nu får andra steppa upp, säger Lahti.

Glädjande är att Samuel Ivanic, som åkte på en smäll senast, är fit for fight.

Vladimir Chetverikov som spelade i KIF J20:s seger över AIF (grattis till den, grabbar) är med även mot Lejon, trots det.

Jesper Eriksson får förtroendet i målet.

Mattias Heikki