Hårt jobb bakom ny Hudikseger

Hudik Hockey tuffar vidare på vinnarspåret i norra AllEttan. Med 5-3 (1-0, 1-1, 3-1) blev det tre nya poäng när Östersund gästade Glysishallen och med säsongens första publiksiffra över 1000 blev matchen precis den heta fredagsfest som vi förutspådde att den skulle bli.

Fotograf: FlyWoodStudio

Och en sak ska vi slå fast direkt. Det låg ett mycket hårt och disciplinerat arbete bakom segern mot en motståndare som egentligen aldrig vek ner sig och som i andra perioden vann närkamper över hela banan och bara var en hårsmån ifrån att vända matchen till egen fördel.

Men ett något turligt ledningsmål till 2-1 i slutet av perioden blev exakt det som ett pressat hemmalag behövde för att hitta nytt mod och i den tredje perioden kunde HHC två gånger (4-1 och 5-2) skaffa sig skön marginal med tremålsledningar.

– Vi vann den här matchen därför att vi med hårt jobb klarade oss undan med bara ett baklängesmål och aldrig gick bort oss i andra periodens första del och att vi sedan också fick ett enkelt mål med oss i slutet av perioden, menade HHC-tränaren Per Ljusteräng.

– Det tog vi med oss och gjorde att vi hittade modet igen i de tredje perioden. Det var kul att vi kunde lyfta oss och blev påslagna för att göra en riktigt bra tredje period. Men Östersund är ett skickligt lag så det var inte lätt. Vi fick jobba hårt för segern, konstaterade Per Ljusteräng.

I en fartfylld första period, med chanser åt båda håll, var det HHC som gjorde periodens första och enda mål när #20 Henrik Marklund fick passningen från #13 Simon Löf (matchens gigant – nästan felfri genom hela matchen) direkt på bladet och ur friläge kunde lyfta in ledningsmålet efter 16.00.

Matchens märkligaste sekvens kom i andra periodens början när alla först trodde att Östersund hade gjort 1-1 när domaren Thomas McCarthy mycket bestämt slog ifrån sig alla protester från hemmaspelarna som menade att buren varit ur läge.

Östersund jublade för sin kvittering – men efter en stund diskussion tog domaren, under stor vrede i Östersunds-båset, hjälp av bilderna på jumbotronen  och slog sedan av målet! Det blev istället 2 minuter för HHC-målvakten #25 Andreas Bosson som hade stött undan målburen – ett straff som nästan direkt också blev till spel 3 mot 5 för hemmalaget genom en ny utvisning. Det utnyttjade Östersund till en kvittering av Erik Rainersson.

Utvisningarna gav Östersund ett momentum som de behöll nästan genom hela perioden och ändå var det HHC som gick till pausvila med 2-1 på ett mål där pucken studsade rätt väg för hemmalöaget och där #10 Jonas Lindström till slut kunde stöta den i mål.

Det här målet vände på nytt matchen med HHC i förarsätet som då kunde gå fram till 3-1 (47.21)  av #24 Axel Levander (ass. Flood och Lindström) och 4-1 (48.36) i power play av #23 Adam Byström Johansson (ass.Kinisjärvi och Löf).

Östersund jobbade på och fick en snabb reducering till 4-2 (49.49) av Justin McDonald men HHC svarade lika snabbt med 5-2 (50.52) på en drömträff i krysset av Adam Byström Johansson (ass.Kinisjärvi och Flood).

Östersund kröp åter lite närmare med sitt 5-3 (51.39) av förre HHC-spelaren Pontus Wernersson-Libäck, men kom inte närmare än så trots ett desperat försök med spel utan målvakt i slutminuterna.

Skribent: Lars Gösta Larsson