Stark arbetsinsats när Väsby nollade Piteå

Väsby Hockey är tillbaka på vinnarspåret igen när laget idag nollade Piteå och vann med 1-0 efter en riktigt stark arbetsprestation. Väsby hittade helt enkelt tillbaka till grunderna, tog ledningen i den första perioden och arbetade sig sedan igenom matchen.

– Bra match av oss idag säger tränare Viktor Tuurala. Vi kommer ut med bra energi i första och tar ledningen. Andra är riktigt jämn och i tredje spelar vi riktigt metodiskt precis som vi ska. Skönt att vi hittar metodiken och disciplinen igen.

Väsby hittade tillbaka till grunderna mot Piteå och då visade sig laget återigen från sin allra bästa sida. Åtminstone rent arbetsmässigt för precis som slutresultatet 1-0 skvallrar om var detta en match där försvarsspelet och målvaktsspelet lyste allra starkast.

Väsby kändes snäppet starkare än Piteå sett över sextio minuter men Piteås sista tio minuter av mittakten var av yppersta klass och då ska Väsby vara riktigt glada över att ledningen var intakt. Målvakt Edvin Olofsson klev då fram med några riktigt viktiga toppräddningar och gav Väsby den stadga som de kunde bygga vidare på.

Väsby rivstartade annars matchen i sedvanlig ordning men ett formstarkt Piteå var även de på hugget och matchade Väsby väl bra. Men i den femte minuten gick Piteå bort sig i ett byte och när Pontus Karlsson bröt en passning fick han ren gata fram innan han med ett snärtigt skott dundrade in 1-0 bakom Piteås målvakt John Westerlund.

Resterande tid av perioden blev tät, relativt chansfattig och två lag som tog ut varandra bra.

Andra perioden var jämn inledningsvis men kanske med ett litet övertag för Väsby. Det övertaget kulminerade med att Lubomir Fetkovic prickade ribban i ett numerärt överläge.

Men efter det vassa läget handlade resterande tid av perioden mestadels om Piteå. Laget satte gasen i botten, spelade bra och Väsby fick fullt sjå med att försvara sig. En kvitteringspuck hängde i luften och här räddades Väsby av Edvin Olofsson där hans räddning i ett friläge av poängkungen Magnus Isaksson var något av den högre skolan.

Mitt i Piteåstormen räddades Väsby av ett numerärt överläge i slutet av perioden. Det spelet var rätt vasst från Väsby idag även fast det inte resulterade i annat än en del vackra kombinationer.

Sista perioden blev en demonstration i hårt arbete från Väsbys sida. Piteå inledde den bäst men ju hårdare Väsbys arbete blev ute på isen, desto färre gånger kunde Piteå trycka fast pucken i Väsbys zon för att kunna skapa långa anfall.

Väsby arbetade så hårt ett tag att Piteå helt kom av sig in sin kvitteringsjakt. Men en dubbelutvisning från Manfred Ehlers med dryga tre minuter kvar av matchen höll på att kosta. Piteå fick ett gyllene läge att skapa tryck i Väsbys zon för att kunna intensifiera sin kvitteringsjakt.

Men Väsbys spel i boxplay var helt magnifikt i afton. Spelare offrade sig hänsynslöst och dessutom var man riktigt duktig på att lyfta ur pucken ur den egna zon så fort tillfälle gavs. Piteå gavs i princip endast en enda vass kvitteringschans under den heta avslutningen men då likt tidigare i matchen klev Edvin Olofsson fram och räddade stort.

Det hårda arbetet gav lön för mödan. Väsby kunde tack vare det hoppa upp på vinnarspåret igen och nu har laget satt sig i ett bra läge inför de tre sista skälvande omgångarna av Allettan.

Edvin Olofsson fick hålla sin andra nolla i Allettan och även fast han haft svettigare dagar så var han ändå skillnaden mellan lagen idag. Tre grisar till Edvin!

Två grisar tilldelar jag Fredrik Stridlund som fick stort förtroende av tränarduon och som verkligen tog det förtroendet på allra bästa sätt. Slet oerhört hårt och vann dueller och lösa puckar och hade stor del i att Väsby spelade så lysande i alla numerära underlägen.

Sista grisen tilldelas Pontus Karlsson som tack vare matchens enda mål var klart avgörande för Väsbys seger. Men förutom det stod Pontus för sedvanligt fin arbetsinsats när han stundtals jagade livet ur alla Piteåbackar.

Men denna seger tillägnas verkligen hela laget. Det var det hårda kollektiva arbetet som lades ner som gav segern och nu är det bara att försöka fortsätta på detta spåret så att laget kan ge Borlänge en kamp in i det sista om seriesegern.