Philip: irrationell snabbskrinnare

Att Adam Willig valde att vända hem till sin moderklubb gjorde att vi också fick en spelare till på köpet. Philip Elgeståhl är inte bara kedjekompis med Adam från Hanhals, de är också bästa kompisar vid sidan av. I och med de bådas ankomst så får Bois inte bara Hanhals båda bästa poängplockare, utan också ett riktigt radarpar!

Philip Elgeståhl, välkommen till Mariestad Bois!

Tack så hemskt mycket!

Vem är Philip Elgeståhl?

En 21-årig kille från Göteborg som bott där nästan hela mitt liv. Moderklubb är Kungälv, men när jag var 15 år gick jag till Frölunda och spelade där under juniortiden. Sedan blev det spel i USA:s högsta juniorliga, USHL, en halv säsong innan jag flyttade tillbaka till Hanhals och spelade färdigt säsongen där och nu en säsong till. Och nu ska jag spela för Mariestad.

Och vem är du som spelare?

En snabb spelare med bra skridskoåkning som jobbar stenhårt och som har ett bra och snabbt skott. Irrationell och jobbig att möta, jag försöker alltid vara ett hot på isen när jag är inne.

Du har spelat en hel del med Adam Willig under säsongen…

Ja det är jättekul att spela med honom, vi gjorde det redan förra säsongen när jag kom tillbaka från USA och vi klickade direkt och hittade varandra bra och denna säsong har det gått bra för oss båda. Han är en bra spelare och vi kompletterar varandra bra på isen. Båda vill mycket och vi har också kommit varandra nära utanför isen, så vi snackar mycket om situationer som händer på isen och så, det hjälper mycket.

Att Adam gick till Bois kanske var naturligt i och med att det är hans moderklubb, men hur gick dina tankar?

Det lät intressant från första stund Calle ringde, ska jag vara ärlig så hade jag lite andra alternativ också, men Willig och jag gick hit tillsammans. Jag ville spela med honom och det ska bli svinkul när vi har så bra kemi. Det blir enklare när man spelat med någon. Sedan har jag också hört mycket gott om Mariestad och dom har en bra säsong på gång.

Vad vill ni bidra med?

Mycket fart och energi, sedan är vi två produktiva spelare som ska producera poäng också. Men att ge ny energi till laget. Fart och fläkt och jobba stenhårt.

Ni skrev på idag och det är match redan imorgon. Ni hinner inte ens göra en träning med laget innan det är dags för att spela match. Det är verkligen snabba ryck!

Det ska bli svinroligt, vi hade match igår så det är inte så att vi inte varit på is eller så, utan vi har tempot. Nej det ska bara bli roligt att komma in. Det är ju samma sport, det kanske är lite nytt spelsystem, men det kommer vi in i. Nej det ska bli roligt!

Det är ju inte vilken match som helst heller, det är serieledarna ni möter!

Det kommer bli en tuff match, de har fått ihop det bra Halmstad. Det gäller att göra en maxprestation så ska det gå vägen. Det är ju en tight tabell, så vinner vi imorgon har vi goda förutsättningar. Jag tror på en match i högt tempo och en bra nivå på spelet.

Vad ser du mest fram emot imorgon?

Att få kliva ut i hallen och se allt folk som kommer och att spela för en ny klubb! Det ser jag fram mot.

 

Av Krister Holm

Foto frolundaindians.com