BHFs seger räckte inte, men nu väntar Play Off mot HockeyAllsvenskan

Förutsättningarna inför kvällens sista omgång i AllEttan Norra där BHF mötte Lindlöven på bortais var att BHF behövde ta in minst 1 poäng mot Väsby som spelade borta mot Östersund. Och trots BHF seger efter straffar räckte det inte för Hockeyettanfinalen då Väsby även vann sin match och står som segrare.

Det var alltså ikväll som den sista omgången spelades i Allettorna där BHF låg 1 poäng bakom serieledarna Väsby. Segraren vidare till Hockeyettanfinalen mot den södra vinnaren (Halmstad stod till slut som segrare) och 2an vidare till play-off 2.

Det såg dock bra ut ett tag för BHF då man i kvällens tuffa (och griniga) bortamatch mot Lindlöven tog ledningen efter 3.44 genom slovaken Matej Galbavy. Där och då var BHF förbi Väsby i tabellen som seriesegrare. Perioden svängde fram och tillbaka åt båda hållen där hemmalaget lade mer puckar mot mål men där stod Alexander Johansson. BHF hade också mycket av spelet men hade svårt att få till heta chanser framför kassen.

I inledningen av den andra perioden kom så målet som BHF inte ville veta av. Väsby hade tagit ledningen borta mot Östersund redan efter 1 minut. Och trots att BHF spelade en bra period utan att få hål på Mantler så fanns där fortfarande förhoppning om att kunna få hjälp av Östersund. Dock så fick man se Väsby öka på sin ledning till 0-2 och då försvann hoppet allt mer.

BHF tröck på rejält mot Isak Mantler i hemmalagets mål som gjorde det riktigt bra i kassen. Med knappt 2 minuter kvar åkte BHFs kapten Patrick Elfsberg på en otroligt ful tackling mot huvudet av hemmalagets Albin Gunnarsson och blev liggandes. Till slut kunde Elfsberg ledas av isen med hjälp av egna spelare och materialare. Matchstraff på Gunnarsson och 5 minuters powerplay väntade BHF.

Inget mål i slutskedet av mittperioden och man fick så starta slutakten med en man mer på banan. Då matchen redan börjat bli allt mer grinig och grinig så blev det än värre i den tredje perioden som kantades av utvisningar. 10 utvisningar totalt i den tredje akten gjorde att spelet hackade och tog lång tid. På läktaren där ett ca 50 tal BHF anhängare tagit sig kollade även resultattavlan mellan Östersund och Väsby men fick se sig besvikna då Östersund inte lyckades göra några mål. BHF såg dock ut att avgöra matchen mot Lindlöven då Rikky Hanspers dubblade BHFs ledning till 0-2 dryga 3 minuter in i perioden.

Dock skulle hemmalaget komma tillbaka. 2 sena mål gjorde att man kunde ta matchen till förlängning och senare även till straffar.

Där visade BHF styrkan och Philip Norberg Aspnäs avgjorde när Alexander Johansson räddade den sista straffen från Filip Nordström och bonuspoängen till BHF.

skott totalt 37-35 (14-5, 5-19, 13-9, 5-1, 0-1)

utvisningar Lindlöven 9×2 1×5 1×20 BHF 8×2

domare Thomas Mccarthy

Efter 14 segrar på 18 matcher och 42 inspelade poäng så räckte det trots allt inte mot serievinnarna Väsby som till slut står som segrare med 44 poäng och möter därmed Halmstad i Hockeyettanfinalen. Vi säger grattis till de båda vinnarna och önskar dem lycka till. Vinnaren där spelar kvalserien till Hockeyallsvenskan medan förloraren kliver in i play-off 2. Det gör även BHF som med sin andra plats står över den första play-off rundan och kliver in först i den andra rundan där BHF har hemmaplansfördel i en bäst av 3 serie. Man får dessutom välja motståndare av de lag som tagit sig vidare från play-off 1. Man börjar då på bortaplan den 3/3 för att sedan spela hemma den 6/3 och eventuellt avgörande match på hemmaplan den 7/3. Ett litet uppehåll i matchandet för BHF nu alltså innan play-off mot Hockeyallsvenskan drar igång.